JO19-1 is er klaar voor

Ouderkerk JO19-1
Geinoord JO19-1
03-02-2018

De voorbereiding zit er na gisteren op voor de JO19-1.
Na het winterkampioenschap in december werden de pijlen gericht op de 2de seizoenshelft. En dat wordt er niet zomaar 1. Door het behalen van het winterkampioenschap is de JO19-1 geplaatst voor de promotie poule.
In deze poule strijden de 12 teams voor 2 plekken die recht geven tot promotie naar de Hoofdklasse.
En laat dat nou iets zijn waar de Nieuwegeiners dit jaar alles aan willen doen.

Het jaar 2018 begon echter niet zoals gehoopt.
De wedstrijd op 13 januari werd afgelast tegen Hooglanderven wegens een te krappe selectie en op zaterdag 20 januari werd er ingehaald tegen de buren.
Deze werd ondanks het goede spel van de rood-witten verloren door 3 fantastische goals door Vreeswijk.

Vrijdag 26 januari vertrok de JO19-1 richting Maasbree (Vlakbij Venlo) voor hun trainingsweekend.
Aldaar is toch wel belangrijkste basis gelegd.
Op vrijdagavond begonnen we met een voetbalquiz die ijzersterk, maar met veel spanning werd gewonnen door Dennis, Sebastien, Sadr, Jimmy, Kevin en Levy.
Uiteindelijk werd er daarna nog gekaart en eindigde we de vrijdag laat, maar wel voldaan.
De planning voor de zaterdag was een stuk intensiever, want er werd geoefend tegen 4e divisionist Venlosche Boys.
Op een schitterend sportpark trapte we net na half 3 af.
De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging Geinoord met een 0-1 voorsprong de rust in.
De 2de helft zagen we toch wel de vrijdagavond terug in het spelbeeld en doofde langzaam aan het licht voor Geinoord.
De wedstrijd werd met 4-2 verloren, maar Geinoord speelde toch onwijs goed mee en deinsde niet terug voor de Venlonaren.
Eenmaal terug bij het huisje kon iedereen zich klaar maken voor het eten en stappen. We vertrokken van Maasbree naar Venlo weer om daar bij de plaatselijke wok lekker te eten. En dat werd ook zeker gedaan. Na een goede basis gedaan te hebben vertrokken we daarna na het dorpje Helden alwaar een discotheek zich bevond.
Kan zeggen het was gezellig en het was een uur of 5 dat we weer terug waren bij onze accommodatie.
Paar uurtjes slapen, wat ontbijt erin en terug afreizen naar Nieuwegein om het weekend tot een einde te brengen.

Dinsdag 30 januari werd er geoefend bij vv ’t Goy. Helaas met zieken en geblesseerden, maar met 11 spelers afgereisd.
En die 11 lieten zien dat ze er zin in hadden.
Conditioneel een flinke slag, maar wat een voetbal lieten onze Geinoorders zien.
De wedstrijd werd volledig gecontroleerd en tot een 3-0 uitslag neergezet.

Gisteren werd de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen en bij 4e divisionist sv Ouderkerk.
Weer met een krappe selectie, MAAR wel eindelijk met Kevin van der Mark die zijn eerste 20 minuten mocht gaan maken.
Dit betekende zijn debuut in het rood en wit.
Spannende wedstrijd, waarbij ik eerlijk kan zijn dat als we compleet waren wij deze wedstrijd niet met 3-2 zouden verliezen.
Ondanks de nederlaag een genot om te zien hoe Geinoord ook tegen deze ploeg weer de controle pakte en schitterend voetbal liet zien.
De ploeg bevestigde gisteren maar weer eens dat zij klaar zijn om weer om voor t eggie te spelen.

Zaterdag mag de JO19-1 dus weer aan de bak in de eerste wedstrijd van de promotiepoule.
CJVV uit Amersfoort kom op bezoek naar Sportpark Parkhout.
Aftrap is om 14.30 uur.