Eindelijk de kansen benut maar vergeet de dubbele cijfers te halen

Geinoord JO10-2
SCH '44 JO10-1
16-02-2018
7 - 4

Afgelopen vrijdag mocht de JO10-2 al aantreden tegen SCH'44. Onze tegenstander had op zaterdag te weinig spelers en in onderling overleg hadden we deze wedstrijd verplaatst.
In de ochtend kregen we helaas zelf te maken met 3 afzeggingen. Snel zijn er nog 2 vervangers geregeld.

Vanaf minuut 1 ging JO10-2 op zoek naar de openingstreffer en creëerde kans op kans. Het was te danken aan goed keeperswerk van de doelman van SCH'44 dat er niet al na 25 minuten een grotere score op het bord stond als 1-0. Want wat speelde JO10-2 een prima eerste helft! Hoog druk zetten, combinaties die nu wel lukte.

Vlak voor rust was het dan ook dik verdiend dat er met een prachtig schot de 1-0 binnengeschoten werd.

In de rust was er geen enkele reden om de jongens te vragen anders te gaan spelen. Het enige wat er nog aan ontbrak waren meer doelpunten.

Na de rust ging JO10-2 verder met daar waar het gebleven was. SCH'44 was volstrekt kansloos. In rap tempo vlogen de ballen er nu wel in en zo liepen we uit naar een 4-0 voorsprong.
SCH'44 kreeg een doelpunt cadeau van Geinoord, een zeldaam schot werd van richting veranderd en vloog met een boog toevallig over onze keeper heen. Dit zorgde ervoor dat SCH'44 er weer in ging geloven en via een prima aanval kwam de 4-2 op de borden.

Toch herstelde JO10-2 weer de marge door weer een vlo lopende aanval werd het 5-2. Toch was richting einde van de wedstrijd duidelijk dat de krachten begonnen weg te vloeien en scoorde SCH'44 de 5-3, laag schot en op het natte kunstgras schiet zo'n bal net even wat harder door waardoor de bal net even wat meer snelheid mee krijgt.

Weer zette JO10-2 aan en wederom via en prachtige aanval met combinaties en mooie passes werd het 6-3. Geen moment moet SCH'44 het gevoel gehad hebben dat men een resultaat ging halen. Want ondanks de 3 tegengoals waren we nog steeds heer en meester.

SCH'44 kwam wederom dichterbij door een "gelukje". Een bal die op het eerste gezicht compleet ongevaarlijk was belandde prompt in ons doel. Door het verkeerd raken van de bal door een van onze verdedigers, met het chocolade been, werd de bal met een rare curve over onze eigen keeper heen geschoten. Prachtige goal maar wel in het verkeerde doel.

Slotakkoord was voor ons wederom door een prachtige aanval. Wat hebben we genoten van jullie spel!

Het enige waar we nog aan moeten werken is het benutten van de vele kansen, want die waren er vrijdag ook weer in overvloed en had er met gemak dubbele cijfers op de borden kunnen staan.

Goed gedaan toppers!