JO10-2 de motor begint te draaien.

UVV JO10-3
Geinoord JO10-2
10-03-2018

Basis spelers:

Vandaag mochten we aantreden tegen UVV. Voor ons nog een onbekende tegenstander.
Het weer was heerlijk maar had er wel voor gezorgd dat de nieuwe kunstgras mat bij UVV er stroef bij lag.

Na het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd ca 10 minuten gelijk op en was het wat aftasten zonder echt gevaar te stichten van beide kanten. Maar toen was er geen houden meer aan voor UVV. Geinoord zette UVV vast op eigen helft en de ene na de andere kans volgde. Helaas waren de eerste 5, 100% kansen niet aan ons besteedt. Soms worden we er moedeloos van, creëren van kansen is geen probleem maar het afmaken wel.

Toch kwamen we dik verdiend op een 0-1 voorsprong. Een bal werd ingekopt bij de 2e paal door Amir en er zat ook nog een voet van Kai bij. Na deze voorsprong werd het spel van UVV kant grimmiger. Onze spelers mochten van geluk spreken dat in deze fase er geen enkels of andere lichaamsdelen geraakt werden door de onbeholpen slidings die ingezet werden, met gestrekte benen tot 4 keer toe. Helaas was Jesse net voor de rust wel een van de slachtoffers toen hij van achteren vol op de enkel geraakt werd. Doorspelen was het advies van de scheidsrechter terwijl Jesse echt niet verder kon.

Na een goed gesprek met de coaches van UVV waarin we duidelijk maakte dat dit niet kon, greep UVV gelukkig zelf in.

We bleven de aanval zoeken en via veel goed lopende combinaties kwamen we keer op keer voor het doel van UVV. de 0-2 was dan ook een logisch gevolg.

Na de rust een zelfde speelbeeld, waar er ontzettend veel ruimte lag om te blijven combineren. Dit deden we dan ook naar hartenlust en via goed opgezette aanvallen van achteruit liepen we steeds verder uit naar 0-3 en 0-4. Ook miste we tussendoor nog een groot aantal kansen om de score aanzienlijk te doen op lopen.

UVV kreeg na de 0-4 ook wat mogelijkheden maar Mick stond weer paraat om de aanvallen onschadelijk te maken.

Helaas voor ons voetbalde we teveel naar voren toen de 1-4 viel. Een van de snelle UVV spelers kon alleen op Mick af, omspeelde hem en Jelle was net te laat om de bal van de lijn te halen. Toen zette Geinoord nog maar weer eens aan en de 1-5 volgde snel. Het was Oualid die Dylan goed aan de rechterkant aanspeelde die op zijn beurt Kai op het middenveld vond. Via een werkelijk schitterende splijtende pass door het midden op Jesse kon hij alleen af op de keeper en schoot hard en laag binnen.

Daarna kregen we via Soufyan, zijn gelepelde ballen troffen net geen doel, Aziz en Symen nog meer mogelijkheden. Maar een van de UVV verdedigers (zo van zijn brommer af gestapt :-)) was te groot en te sterk om daar tegen op te boksen.

De laatste 5 minuten was de pijp bij een aantal Geinoord spelers wel leeg(weinig getraind en ziek geweest zijn hak er dan toch wel in) en kreeg UVV nog wat mogelijkheden. Maar steeds was daar Mick.
De overwinning kwam echter geen moment meer in gevaar en zo melden we ons aan de top van de ranglijst.

Complimenten aan de jongens. Een zeer goede wedstrijd, met veel combinaties, diepte zoeken, druk zetten.
Ook het niet laten provoceren door de tegenstander is een compliment waard!

De motor begint steeds beter te lopen. Nu moeten we het ook tegen de andere teams laten zien. Te beginnen a.s. zaterdag als OSM JO10-1 op bezoek komt. Daar hebben we nog een rekening mee openstaan van voor de winterstop.

Fijn weekend allemaal!