Geinoord O14-2 wint ruim van Hercules

Geinoord JO14-2
17-02-2018

Scheidsrechter:   Vrencken, Pepijn
Een frisse zaterdagochtend 17 februari, Gelukkig is het windstil, dus is het goed uit te houden langs de lijn .

Tijdens de warming-up hebben we last van het slechte veld. Een klaagzang van alle spelers. Heel eerlijk , dit had afgelast moeten zijn ,maar goed.
Door personele problemen bij JO 15-3 hebben wij Idris geleend, daar staat tegenover dat wij weer wat uitlenen aan JO15-3. Je moet elkaar een beetje helpen , al komt het soms niet uit!
Niek is nog geblesseerd, en er lopen nog een paar jongens met lichte ‘griep' verschijnselen .

We starten niet verkeerd en zetten de tegenstander redelijk vast rond de midden cirkel. Hercules gaat vol goede moed van start , maar onze jongens hebben eigenlijk overal antwoord op.
Passes lijken slecht gespeeld , van beide teams. Hercules probeert het, maar het zijn plaagstootjes en daar worden Thijmen ,Martijn en Mo O niet zenuwachtig van.
Deze jongens staan best knap te verdedigen. Mijn komplimenten!

Maar het loopt niet zoals we gedacht hadden. Het veld is hard , de bal stroopt constant en zo niet, stuitert hij alle kanten op. Het frustrerende om te zien, dat de wil bij de jongens er wel is ,maar het veld is de spelbreker .
In de eerste 10 minuten creëren we veel kansen , alleen hebben we te weinig oog voor medespelers die vrij staan. Na vier minuten spelen krijgt Mitchel de kans op 1-0, maar mist rakelings.
Maar stuitert als een stuiterbal voorlangs. Niet scherp..? Nee Bas, nieuwe schoenen denk ik !

In de 8e minuut  krijgen we een aanval over rechts met Idris en Redouan en de bal komt uiteindelijk hard opstuitend bij Jaouad terecht. Via de onderkant van zijn linker bovenarm komt hij voor zijn voeten en scoort.
De scheids fluit en wijst naar de midden stip. Maar Hercules gaat zwaar in protest en op aan geven van de grensrechter , wordt de goal alsnog afgekeurd .
Paar minuten later , komt Jaouad over links en zet zich vrij voor de keeper en mist voor open doel.Wat is dit..?

Nog geen 2 minuten later weer een kans van Jaouad ,helemaal op de achter lijn, hij moet afleggen op Mitchel ,Mo of Redouan die vrij staan…… .Hij schiet zelf en schiet tegen de keeper..

In de 14e minuut , een aanval over links .Heel mooi gecombineerd met Jaouad, Tiras en Mitch.Jaouad gaat de linkerhoek in en creëert daarmee ruimte voor Tiras , die Mitch inspeelt richting de achterlijn.
Mitch legt de bal terug op de in komende Redouan maar daar zit een voet van Hercules tussen. Eigen doelpunt , 0-1 is een feit.

Helaas is er lichte kritiek op het eigen doelpunt vanaf een de zijlijn .Maar zo’n eigendoelpunt dwing je af, ouders! Collectief werken aan het doelsaldo, was de opdracht.
Hercules komt er geregeld dreigend uit , maar kan niet echt een vuist maken . Met relatief simpel verdedigen stranden de meeste aanvallen van Hercules nog voor de 16 .

Julian en Mo B hebben ook duidelijk last van het harde veld. Duels worden uitgevochten maar niet altijd met het beoogde resultaat. Het is duidelijk, als we hier een strakke mat hebben , spelen we ze weg.
met 6 gemiste kansen in de eerste 15 minuten , kan je stellen dat het veld de spelbreker is.

In de 17e minuut wordt er lekker gevoetbald , met resultaat. Mitchel ontvangt de bal van Tiras en Mitchel schiet m met een boog en laat de keeper kansloos , maar 0-2.

Hercules krijgt zegge 1 kans in de eerste helft maar Thijmen haalt  de counter er goed uit ,met een 1 op 1 situatie achterin, klasse Thijmen! In de 27e minuut wordt er weer collectief gespeeld , en in de scrimmage maakt Jaouad het goed af. 0-3.
einde 1e bedrijf.

3 wissels aan onze kant, waaronder Idris voor Mitch en Mo voor Thijmen. Het 2e bedrijf gaat Hercules weer fanatiek van start, ze komen 4x tot in de 16 , door niet scherp verdedigen.
Maar het komt niet verder dan 2x hoog over 1x ruim naast en 1x een boog bal, waarvoor Davey zich moet uitstrekken. Die overigens prima staat te keepen vandaag .

Na een gemiste opgelegde kans in de 4e minuut, weet Idris in de 8e minuut hem wel achter de keeper te krijgen. 0-4. Hercules snapt dat er nu geen eer meer te behalen is.Ze proberen het nog wel maar zonder het echt een kans te noemen.

Het is fysiek een zware strijd voor Mo B en Julian. Veel ballen lopen niet lekker en duels lijken soms op judo. De frustratie is af te lezen ...
Heerlijk is het om te zien hoe Volkan vandaag samen met Mathias hun taak goed uitvoeren. (Heerlijk Volkan, het is top wat je laat zien)
En Mo , die Thijmen zijn plek in heeft genomen, heeft t zwaar maar houd zich staande.

In de 14 e minuut wordt er volgens “het boekje” een aanval opgezet over rechts.Jamey (speelt overigens een puike wedstrijd ) houd het goed breed en combineert geregeld zeer goed met Jaouad, die in het 2e bedrijf de linksbuiten heeft ingenomen.
Tiras weet ervan te profiteren 0-5

Na een kwartier in de 2e helft wordt er weer gewisseld, Mitch voor Idris , Idris moet nog een wedstrijd. Opvallend is dat Martijn de laatste weken goed staat te verdedigen , komt goed voor z’n man .(lekker Martijn ga zo door)
7 minuten erna is het weer raak door goed combineren , maar de aanval stokt in de 16. Een flipperkast ,maar weer komt de bal bij Tiras. 0-6.

Weer 7 minuten verder .Het wordt een conditie kwestie , het golft op en neer en dat is in het voordeel van ons. Mitchel zwerft om de 16 meter heen om van zijn opponent af te komen  de keeper komt goed uit maar Mitch blijft cool en legt m op Tiras .
0-7 , hattrick voor Tiras. Jaouad combineert met Jamey en stuurt zijn directe tegenstander nog eens het bos in en hij maakt er nog een vlak voor tijd  0-8 van.

De scheids vind het genoeg en blaast na 20 sec blessuretijd af. Dat het veld vandaag de wedstrijd dermate heeft beïnvloed staat buiten kijf .
Ondanks dat hebben we weer 3 punten binnen .

Gefeliciteerd jongens , en bedankt voor je inzet vandaag .