Een team met een missie

Maarssen JO10-2
24-03-2018

Basis spelers:

JO10-2 is een team met een missie.
Rechtzetten wat er voor de winterstop mis ging.

Voor de winterstop waren we vaak de bovenliggende partij maar trokken niet aan het langste eind. Hierdoor eindigde de JO10-2 in de onderste regionen. Gelukkig krijgen we na de winterstop de mogelijkheid om weer tegen dezelfde tegenstanders te spelen.

Vandaag dus tegen Maarssen JO10-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren we de betere van de twee maar was er toch wel een en ander aan te merken op ons spel. Combinaties liepen niet lekker en we kozen de verkeerde oplossingen. Maarssen verdedigde goed en stug en zo ontstond er een spel waarbij Geinoord wel aandrong maar niet echt gevaarlijk kon worden. Toch creëerde we wat kansen maar stond het vizier weer niet op scherp, stond er een paal in de weg of stond de keeper zijn mannetje.

Halverwege de eerste helft kreeg Maarssen via een spaarzame aanval een doelpunt cadeau. Door slap ingrijpen op het middenveld kon de aanvaller tussen twee geinoorders door en strak binnenschieten. Totaal onnodig op achterstand. Na de aftrap zette we weer aan een nadat de keeper van Maarssen een bal niet klem had kon Aziz binnen tikken. We probeerde nog eens aan te zetten en kregen nog 2 goede mogelijkheden om nog met een voorsprong de rust in te gaan maar we gingen teveel voor eigen succes terwijl er medespelers er beter voor stonden.

Ontevreden de rust in en de jongens maar weer eens duidelijk gemaakt dat je wedstrijden met deze instelling niet gaat winnen. De tweede helft moest het duidelijk beter.

Na de rust een zelfde speelbeeld alleen nu wel een Geinoord dat ervoor ging. Ineens gingen de combinaties wel lopen, zochten we goed de ruimtes en duwde Maarssen nog verder tegen het eigen doel aan. Kort achter elkaar kregen we drie corners. De eerste twee leverde geen succes op, de derde was wel raak. Uit een variant scoorde Jelle met een mooi schot de 2-1. Een meer dan verdiende voorsprong. Daarna was Jesse aan de beurt, na een goede diepe pass tussen "de linies" ronde hij beheerst af. In deze fase hadden we echt uit moeten lopen naar een veel grotere voorsprong want Maarssen hing in de touwen. Nadat we een mega kans miste op 4-1, sloop er weer slordigheid in het team.

Een aantal spelers leek het wel goed te vinden zo en dachten waarschijnlijk de wedstrijd simpel uit te kunnen spelen. Maarssen voelde dit goed aan en zo kon het dat Maarssen de 3-2 kon maken.
Hierdoor ging Maarssen er weel vol in geloven en zette nu aan. Hierdoor konden we in de achteruit.

Zo ontstond er het nodige gevaar voor ons doel maar met kunst en vliegwerk behielden we de voorsprong. Een aantal spelers vond het ook niet nodig om in deze fase ook verdedigend hun werk te doen en het zou dan ook terecht geweest zijn als Maarssen de 3-3 had gemaakt. Gelukkig voor ons gebeurde dit niet.

Zo wonnen we, gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd terecht maar het had zomaar mis kunnen gaan.

Een team met een missie, zoals door de spelers uitgesproken dat ze er alles aan willen doen om zo hoog mogelijk te eindigen strandde al bijna. Laat dit een goede les zijn voor een aantal spelers. Op halve kracht blijven spelen gaat ons geen hoge klassering brengen. Iedere week zal je alles moeten geven op trainingen en in de wedstrijden.

Fijn weekend!