Houten uit

Geinoord JO11-2
08-09-2018

Scheidsrechter:   JK (Jens) Lindhout
Houten uit, een wedstrijd waar het ergens omgaat gezien de uitslagen van de week ervoor.

In Houten is men "vergeten" het veld smaller te maken voor de nieuwe spelvorm. We krijgen te horen dat ze daar niet aan doen maar wel de nieuwe regels hanteren. Gewoon weer op een heel half veld dus maar wel 8-8.

De eerste 7-8 minuten waren voor ons en we speelde een goede wedstrijd. Hoog druk zetten en combineren. Het doelpunt kon dan ook niet uitblijven en het was Soufyan die de keeper met een hoogschot wist te passeren.

Wat er daarna zich een half uur lang afspeelde was onwerkelijk. We gingen zelf steeds slechter spelen en maakte fouten die we al lang niet meer gemaakt hadden. Hierdoor kwam Houten volledig terug in de wedstrijd. Eerst door mistasten op een simpele bal en daarna door het midden uitverdedigen. Als klap op de vuurpijl scoorde Houten de 3-1 terwijl er een duidelijk overtreding gemaakt was op een van onze aanvallers, die bleef liggen maar de scheidsrechter wilde van niets weten, liet doorspelen terwijl onze spelers wachten en liet Houten de 3-1 maken. De emoties liepen in het veld verder op nadat een speler van Houten zich een volleerd volleyballer toonde en een bal zomaar weg tikte voor/uit het doel. Ook hier geen gehoor bij de scheidsrechter. Het gaat te ver om te zeggen dat de schuld bij deze jongeman lag want zelf speelde we niet goed in deze fase.
Symen zorgde nog net voor rust via weer een vlotlopende aanval voor de 3-2.

In de tweede helft ging er nog een schepje bovenop, daar waar we alleen op de keeper afgingen(en er een speler van Houten op de grond lag) werd erin het schot toch maar voor een overtreding gefloten. Daar waar we al op temperatuur waren liepen de gemoederen nu echt hoog op. Het was vooral onze eigen spelers die de wedstrijd daarna verloren door vervelende overtredingen te maken en hierop moesten we dan ook ingrijpen door spelers naar de kant te halen, want verliezen doe je met opgeheven hoofd.

Houten profiteerde hier volop van en liep uit naar 6-2. Het laatste kwartier brak aan en Geinoord ging er nog eens vol voor. Een kwartier lang hielden we Houten onder druk en het regende kansen. Al snel volgde de 6-3, en was Houten rijp voor een ongekende comeback van Geinoord. Helaas stond de paal, lat, keeper en ons vizier ons in de weg. In deze fase hadden we misschien wel 4-5 goals moeten maken maar helaas.

Met een gevoel van boosheid, teleurstelling keerden we huiswaarts.
Hier moeten we weer van leren.

A.s. zaterdag JSV thuis moeten we laten zien dat we de boosheid en teleurstelling omgezet hebben in positief spel