Slecht spelen en toch winnen

Geinoord JO11-2
UVV JO11-3
29-09-2018
5 - 4

Vandaag mocht de JO11-2 pas om 14.15 uur aantreden tegen UVV.

Het veld lag er prima bij en er scheen een heerlijk zonnetje.
Het gaat de laatste weken voorspoedig bij de mannen en je merkt dan ook een beetje overschatting.

Direct na de aftrap liet UVV zien niet voor een pakslaag gekomen te zijn en werden er stevige duels ingezet. Onze jongens die ook niet vies zijn om af en toe de strijd aan te gaan lieten zich niet gek maken. Het was echter wel UVV dat voor het eerste gevaar zorgde. Gelukkig stond het vizier niet op scherp. Het duel speelde zich verder af op de middenlijn waar verbeten duels ontstonden.

De JO11-2 was wel de ploeg die zich steeds beter uit de duels wist te spelen en hierdoor kregen we ook wat kansen en scoorde de 1-0. Kort daarop echter de gelijkmaker die in die fase terecht was.

Na een korte time out namen we in het tweede kwart de touwtjes meer in handen en moest UVV terug. Met kunst en vliegwerk werden aanvallen gestopt en de duels, die al niet mals waren, werden nog wat harder uitgevoerd. Niets was blijkbaar ongeoorloofd bij dit team. Het moet gezegd ook onze jongens gingen hierin mee.

Wel kreeg de JO11-2 nog steeds volop kansen en we liepen dan ook uit naar een 4-1 voorsprong ondanks dat we niet eens heel erg goed voetbalden.

Toen het 3e kwart net na de rust. UVV had besloten zich met man en macht op bepaalde spelers te storten om deze maar onschadelijk te maken. Dit lukte aardig maar het zijn er bij de JO11-2 niet maar 1 of 2 die kunnen voetballen. UVV kwam terug in de wedstrijd door 2 snelle goals achter elkaar. hierdoor was de stand ineens 4-3. Maar gelukkig bleven we de bovenliggende partij en maakte de 5-3.

UVV trok werkelijk alles uit de kast om ons uit ons spel te halen. Dit leidde tot een paar berispingen voor spelers, coach en publiek van UVV.

In het laatste kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht totdat er uit het niets ineens een bal achter Mick plofte, 5-4. UVV drong aan.

Jent was het volgende slachtoffer van een schandalige overtreding vol op de enkels.
Blijkbaar was het UVV publiek het niet eens met zijn "tijdrekken" en sommige ouders vonden het dan nodig om te vermelden dat het maar een aansteller was.

Mick pakte uiteindelijk 3 punten voor de JO11-2 door in de allerlaatste seconde goed op te treden.

Wel winnen maar met slecht voetbal maar wel veel strijd.
Op naar zaterdag uit bij JSV, die zullen getergd zijn om ons te stoppen.......
 

Verslagen

SV Geinoord
Sportpark Parkhout,
Parkhout 1 in Nieuwegein  
T 030-6065393
M Info@svgeinoord.nl
opgericht 14 juli 1952
Terug naar boven