JO11-2 als een wervelwind op een zonnige dag

Geinoord JO11-2
Meern De JO11-3
13-10-2018

Waar moet je beginnen met het verslag als je zo’n grote uitslag neerzet?

Deze zaterdag gebeurde er iets ongrijpbaars.
Als speler en publiek moet je er bij zijn geweest om het schouwspel en uitslag wat voorgeschoteld werd te begrijpen.

Het was weer een heerlijke zaterdagochtend om te voetballen. De zon was volop aanwezig en het veld lag er ook prima bij.
De Meern op bezoek en dan weet je, die hebben een goede jeugdafdeling waar we vaker niet dan wel van winnen.

De eerste 2 -3 minuten ging het spel redelijk gelijk op en was het aftasten. Maar toen ging de JO11-2 in de 6e versnelling. Werkelijk als een wervelwind gingen we te keer.
De Meern werd van het kastje naar de muur gespeeld, overrompeld door onze aanvalsdrang.

Zo scoorde we al heel snel de 1-0 en 2-0 in de wedstrijd. De Meern kwam nog wel terug tot 2-1, door een foutje/nonchalantheid van ons zelf.

Dit ontstond door het overwicht dat we hadden waardoor er teveel spelers voor de bal liepen. Dit herstelde de jongens snel zelf en zo ontstond er een eenrichtingsverkeer naar het doel van de Meern.
Waren die dan zo slecht of wij zo goed?

Slecht speelde de Meern zeker niet, alleen kon men het hoge tempo en het rond laten gaan van de bal niet bijbenen en was men steeds een stapje te laat.

Speelde de JO11-2 dan zo goed? JA! Als je als trainers wekelijks bezig bent met facetten van het voetbal uit te leggen en te trainen en je ziet dat terug komen in de wedstrijd dan ben je als coaches zijnde trots.
Direct inspelen, kaatsen, vrije man zoeken, diepte voor breedte, afronden, na balverlies direct weer omschakelen en ga zo maar door.

De ene aanval was nog mooier dan de andere en we liepen voor de rust dan ook al uit naar een 7-1 voorsprong.
Het was een verdwaald schot dat toevallig binnen viel waardoor de Meern terug kwam tot 7-2 maar dat was het dan ook wel.
Daar tegenover stond dat we bij de rust al met dubbele cijfers hadden moeten voorstaan maar we misten ook nog een handvol opgelegde kansen. Zelfs op een meter van het doel schoten we nog een bal op de lat, wel heel knap overigens.

Wat zeg je dan in de rust tegen de jongens, want iedereen wil dan wel een doelpunt maken en daarin schuilt dan ook het gevaar.
Maar deze zaterdag snapte onze jongens dat je samen verder komt dan alleen zelf alles te willen doen.

We gingen door waar we gebleven waren en de Meern dat het al zo moeilijk had, hapte naar adem maar kreeg daartoe nauwelijks de mogelijkheid.
De boel ging eens lekker om en zo speelde er een aantal jongens opeens op een andere plek.
Maar ook vanaf die plek lieten de mannen zien uit de voeten te kunnen.
We liepen uit naar 13-2 in het 3e kwart door wederom schitterende aanvallen.

De Meern probeerde het echt wel en die bleven ook wel voetballen, iets wat een groot compliment verdiend!
Overigens was de wedstrijd sowieso sportief, duels werden verbeten uitgevochten maar wel op de bal gericht.

Dan het 4e kwart, Geinoord geloofde het wel in het begin. We hadden zoveel gegeven dat ook bij ons de pijp wel leeg raakte.
Hierdoor kwam de Meern wat meer van de eigen helft af en was zowaar weer eens voor ons doel te vinden.

Nadat we wat speldenprikjes onschadelijk hadden gemaakt zette we de laatste 10 minuten nog eens aan.
De leidde tot nog eens 4 goals en zo stond de teller op 17-2.

De Meern was compleet lamgeslagen en wij beleefde met zijn allen een historische dag!

Nu zaak om de jongens met beide benen op de grond te houden, 12 punten uit 4 is een mooi resultaat maar de komende weken zal duidelijk worden wat deze prestaties waard zijn.
De top van de ranglijst is groot en het ligt dicht bij elkaar. We zullen elke week top moeten zijn en dan KAN er iets moois ontstaan richting einde eerste seizoenshelft.

Nu eerst een weekje rust en dan de thuiswedstrijd tegen VVIJ.
Kunnen haast niet wachten…………..