JO11-2 wint ook bij DESTO

Geinoord JO11-2
03-11-2018

Scheidsrechter:   E.J.N. (Edwin) Duijnisveld
Vandaag mocht de JO11-2 aantreden tegen DESTO JO11-2.

Jent was afwezig i.v.m. een weekendje uitwaaien maar verder waren we compleet.
DESTO uit dus. Vorig jaar speelden we al 2 keer tegen deze tegenstander en wisten van tevoren dat dit best eens een moeilijke pot kon worden.

Het veld lag er op het eerste gezicht goed bij echter door de hevige regenval van afgelopen week was het zeer zacht en er lag een hoop zand op. Hierdoor rolde de bal nauwelijks, iets wat wij toch wel nodig hebben om goed te kunnen voetballen. Het werd een echte werkwedstrijd.

Vroeg in de wedstrijd kwamen we op een 0-1 voorsprong. Het was Amir die koelbloedig afrondde in de korte hoek. DESTO liet het niet op zich zitten en koos de aanval. Gelukkig voor ons was onze verdediging scherp en kon DESTO nog geen vuist maken. Weer was het Amir die scoorde, 0-2. Hij zette goed door, omspeelde 2 tegenstanders en schoot de bal laag in de verre hoek.

DESTO gooide er een schepje bovenop en kwam een aantal keer voor ons doel. Maar door goed optreden van Mick(A) en Oualid kwam er nog geen tegengoal. Nadat we gewisseld hadden was het Soufyan die de 0-3 op de borden zetten. Met een mag in zijn rug draaide soufyan goed weg. De pass van Symen was loepzuiver en sneed als een mes door de boter. Soufyan rondde beheerst af.

Het gevaar bleef aanwezig voor onze verdediging want ondanks de voorsprong bleef DESTO er voor gaan. Nadat we een aanval onschadelijk hadden gemaakt volgde er een corner. Een van de DESTO spelers stond helemaal vrij en kon zo inkoppen. Hierdoor kwam DESTO terug tot 1-3. Kort daarop was het rust.

Het tweede kwart speelde zich af op de helft van DESTO. nadat Dylan geprobeerd had zijn tegenstander af te schudden volgde er een corner. Damian nam deze en de afgeslagen bal kwam in de voeten van Oualid. Die speelde Jelle in op de middenlijn en Jelle had alle ruimte op op te komen en besloot zelf kiezelhard uit te halen. De keeper zag de bal te laat aankomen een deed een Bijlowtje............. 1-4.
Nog gaf DESTO niet op die beleven ervoor gaan maar gescoord werd er niet meer.

In het 3e kwart ging DESTO nog meer aanvallender spelen waardoor we ruimte kregen. Echter door teveel met de bal te lopen kwamen we achterin tegen een overmacht aan DESTO spelers te staan en daaruit volgde dan ook de 2-4. Mick(A) kwam nog wel goed zijn doel uit maar toch wist DESTO te scoren.

Weer was het symen die aan de basis stond van een slimme steekpass. Mick(vdS) leek de bal niet te halen maar kon zijn punt van de schoen er nog tegenaan zetten. Hierdoor verschalkte hij de keeper die uit kwam en zo was het weer een marge van drie goals, 2-5.

Nadat we wederom dezelfde opbouwende fout maakte, kwam DESTO weer alleen voor Mick en weer was het een goal. 3-5!

Dit wilde we in deze fase te snel weer rechtzetten maar DESTO was gewoon in deze fase van de wedstrijd beter aan de bal en ook qua inzet. Nadat we eerste een kans verprutst hadden kwam DESTO weer door onze verdediging. en gingen er 3 man op Mick(A) af. Nadat Mick goed uitkwam werd de DESTO speler iets naar buiten gedrongen en die besloot een mooie pass op inlopende mensen te geven. Daar kwam de 4-5 aan of toch niet? Want het was een uiterste inspanning en gevaar voor botsing met de paal dat Jelle de bal van de lijn gleed! Dit was een belangrijk moment in de wedstrijd zeg. De corner die erop volgde leverde niets op voor DESTO maar wel een snelle uitbraak van ons.

Weer kon Mick(vdS) op de keeper af nu daar een wereldpass van Amir. Weer was het Mick die koelbloedig scoorde. 3-6!
Nu was het verzet van DESTO gebroken.
Niels ging goed door samen met Dylan en Damian. Dylan kon de bal intikken nadat de keeper de bal verkeerd wegwerkte. 3-7!

Daarna kregen we nog veel ruimte om uit te lopen naar een hogere score maar helaas lukte dat niet.

Nadat de (uitstekend) scheidsrechter affloot was de opluchting groot. We hebben gestreden voor iedere meter en zijn wederom als een hecht team gebleken.

Op naar de topper tegen OSM JO11-1 as zaterdag.
We hebben er zin in!!!