JO11-2 verliest topper van OSM'75 JO11-1

Geinoord JO11-2
10-11-2018

Scheidsrechter:   M. (Michelle) Liem
Al snel in de wedstrijd kwamen we op een 0-1 voorsprong. het was Damain die na goed voorbereidend werk van Soufyan de keeper wist te passeren.

Er ontstond zeen heerlijk duel waarin er veel strijd en goed voetbal van beide kanten was.
Nadat OSM een paar keer goed weg kwam en wij teveel onze acties door wilde voeren, was het OSM dat de gelijkmaker produceerde. Van Dichtbij kan OSM raak schieten.

Het duel bleef maar op en neer golven en er was voor beide een voorsprong mogelijk. Die kwam er door toedoen van Soufyan. Hiermee gingen we het eerste kwart met een voorsprong in. In het tweede kwart probeerde beide ploegen te scoren en het duel bleef maar op en neer gaan. Het was een schot van OSM in de korte hoek die Mick te machtig was en hierdoor stond het weer 2-2.

Net voor de rust zetten we OSM weer onder druk en ze krijgen de bal niet weg. Niels krijgt de bal en schiet deze in de lange hoek binnen, 2-3! en dit op slag van rust.

Na de rust gingen we in eerste instantie verder met waar we gebleven waren. Goed voetballen en hoog druk zetten. OSM was zeker niet de mindere en probeerde dan ook met goed voetbal het tij te keren.

Nadat er een aantal kansen over een weer gemorst waren was het OSM dat de gelijkmaker produceerde.
Zat de bal nu wel of niet, OSM'75 juichte echter Geinoord had een andere mening. Uiteraard is er geen doellijn technologie aanwezig en kreeg OSM het doelpunt toch toegewezen. Zuur voor ons, de redding voor de doellijn was nou net zo mooi.

Daarna verliezen we ons hoofd en zoals ook voetballers lessen moeten leren geldt dat ook voor sommige coaches. Het protesteren van uw verslaggever zorgde er wellicht voor dat het goede spel plaats maakte voor chagrijn bij de JO11-2. Iets wat we in deze wedstrijd nu net niet konden gebruiken en ook niet nodig want de stand was immers gelijk.

OSM profiteerde optimaal van deze fase en schoot een (discutabel gegeven) vrije trap binnen en kwam, voor het eerst in de wedstrijd, op voorsprong. De gemoederen bleven verhit, wegens de in onze ogen enkele discutabele beslissingen, en het goede voetbal van Geinoord was dan ook ver te zoeken in deze fase. OSM profiteerde nogmaals en maakte 5-3. Wederom ging hier het nodige aan vooraf waarover gediscussieerd kan worden echter het fluiten en beoordelen van momenten in een wedstrijd is niet altijd even makkelijk en besluiten worden in een split second genomen. Beslissingen moeten we dan accepteren.

In het vierde kwart probeerde we nog wel wat te forceren en dat leek een aantal keer te lukken echter het vizier stond niet meer zo op scherp als in de eerste helft. Zo schoot Soufyan een voorzet van rechts ineens op doel en probeerde Symen nog e.a. te forceren.

Zo verloren we van een goede tegenstander en van ons zelf. Wellicht had er voor Geinoord meer ingezeten.