Collectieve offday JO11-2

Maarssen JO11-2
17-11-2018

Scheidsrechter:   M.M.R. (Mathieu) Stijsiger
Vandaag de wedstrijd tegen Maarssen JO11-2 die in het teken moest staan van herstel na de gevoelige nederlaag vorige week bij OSM'75.

In de kleedkamer zagen we al wat slaperige oogjes, er waren er een aantal duidelijk niet op tijd naar bed gegaan. Dan is 09.00 uur spelen ineens wel heel vroeg.

We beginnen aardig aan de wedstrijd maar het spel is rommelig.
Passes komen niet lekker aan, we lopen elkaar in de weg maar weten toch wel Maarssen onder druk te zetten.
Er volgen wat kansen en mogelijkheden maar stel je voor dat je het samen doet. Nee we kiezen er voor om alleen voor eigen succes te gaan.

Geheel tegen de verhouding in komt Maarssen op 0-1. Geklungel achterin waarbij we de bal niet goed weg werken. Mick weet nog half te redden maar moet het antwoordt schuldig blijven op de rebound. We zijn duidelijk niet in ons normale doen.

Nadat er goed en wel afgetrapt is komen we toch op 1-1. Een bal van de zijkant wordt geschoten of voorgegeven en deze stuitert zo het doel in omdat de keeper van Maarssen hem niet wil pakken en de verdediger niet wil weg schieten. Dat is een meevaller.

Dan denk je, dit gaat een boost geven, maar nee verre van dat. Passes naar elkaar toe komen niet aan , duels gaan we uit de weg en lopen op elkaar te mopperen in het veld. Ondanks dat alles niet lekker loopt is ook onze tegenstander nog niet van een hoog niveau, trekken we elkaar omlaag?

Dan de tweede helft. Maarssen gaat wat anders spelen en gaat meer direct van het doel af spelen, of wel, ze hanteren meer diepte spel en zetten ons hoger onder druk. Daarnaast ontstaat er in die ploeg een absolute wil om deze wedstrijd te winnen. Wij blijven maar met ons zelf stoeien.

Maarssen komt wederom door een misser achterin op voorsprong, na een corner een eigen doelpunt die Mick helaas verkeerd op zijn handschoen krijgt vliegt het doel in . Weer kunnen we in de achtervolging. We proberen het wel en komen weer snel op gelijke hoogte. Een bal van links die nog net met de punt van de schoen in de kruising getikt kan worden. 2-2.

Zijn we dan nu wakker? U raadt het al, ze zijn niet aan het voetballen te krijgen.
Maarssen strijdt voor iedere meter en wij laten het lopen.

De 2-3 komt weer voort uit een individuele fout. Een compleet onschuldige bal aan de achterlijn val tussen Mick en 2-3 spelers van Geinoord in. In plaats van de bal of weg te werken of in onze handen te pakken schieten we in paniek de bal in de voeten van een speler van Maarssen. Die rond het goed af.

Dan ruikt Maarssen bloed en gaat vol voor de overwinning. de 2-4 is er een van schoonheid en geluk. Want een bal van eigen helft van Maarssen wordt dusdanig geraakt dat deze net onder de lat binnenvalt.

Maarssen stapt op deze manier als terechte winnaar van het veld. Iedereen moet zich maar eens goed achter de oren krabben hoe dit kon gebeuren. Alleen de absolute wil en inzet op trainingen en in wedstrijden zorgt ervoor dat je wedstrijden kan winnen.

Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is , is simpel voetballen aldus ene Johan Cruijff.

Deze wijsheid zullen we de komende weken nog hard nodig hebben.