JO11-2 gooit het roer om

Geinoord JO11-2
24-11-2018

Scheidsrechter:   S.A. (Simon) Zuiderwijk
Vandaag de uitwedstrijd tegen Focus'07 JO11-2.

Uw razende reporter had op deze koude zaterdagochtend weer eens een verassing in huis.
Elke goal een euro! Niet voor onszelf, nee voor Joost van Drie. Joost liep tijdens de zomervakantie een dwarslaesie op en kan alle steun gebruiken. Zijn zoon speelt bij ons in de JO11-4 en die hebben een crowdfund actie op touw gezet. Wij proberen ons steentje bij te dragen.

Dit was een wedstrijd die we op voorhand ruim zouden moeten winnen, gezien de stand op de ranglijst en eerder uitslagen.

We besloten eens anders te starten dan normaal (zo kreeg iedereen de kans een goal voor Joost te maken en een steentje bij te dragen) verschillende spelers kwamen hierdoor op een andere plek te staan. Dit resulteerde in een moeizaam 1e kwartier.

Focus kwam er een aantal keer goed doorheen alleen miste ze de geboden kansen.
Heel moeizaam kwamen we op een 0-1 voorsprong. Focus kreeg daarna waar het recht op had een goal. De blijdschap was enorm bij hun en aanhang.

Toch werd het voor het einde van het eerste kwartier nog 1-2. Een frommelgoal.

Focus vroeg zich af of wij nou zo slecht speelde of zij zo goed.
We merken de laatste weken dat tegenstanders wel heel erg graag van Geinoord willen winnen en dan stijgen ze soms boven zichzelf uit. Nu besloten we in het tweede kwart de boel weer neer te zetten zoals we gewend zijn om te spelen en we liepen heel eenvoudig uit naar een 1-8 voorsprong. Kassa voor Joost!

Het derde kwart was er weer een van de vele wisselingen maar we scoorde toch nog wel de 1-9.
Zoals vooraf beloofd aan de verdedigers en keeper, ging de hele aanval achterin spelen en de verdediging voorin.

Dat was leuk om te zien en toen Mick(keeper) als klap op de vuurpijl ook een goal maakte was het helemaal een geslaagde ochtend, deze goal leverde Mick €5,- op voor Joost.

Onze aanvallers respecteren onze verdediging ook weer nadat ze zelf 3 goals in de laatste 2 minuten tegen kregen. Mooie les voor iedereen deze ochtend.

De penalty's rekende we ook maar mee in de score voor Joost en zo kunnen we een mooi bedrag over maken als bijdrage vanuit de JO11-2.

Natuurlijk kunnen we niet elke week freewheelen maar vandaag moesten we vooral plezier hebben, het chagrijn van de voorgaande 2 weken naar de achtergrond zetten en vooral scoren voor Joost.

Nu gaan we ons richten op nog 2 topwedstrijden tegen de nr 2 en nr 3 van de ranglijst.
We gaan ervoor om minimaal tweede te worden en mochten we deze beide partijen winnen moeten we hopen op een misstap van OSM'75.

Aankomende zaterdag thuis tegen PVC JO11-1 kunnen we alle steun hard gebruiken.

Fijn weekend allemaal!