JO11-2 verliest aansluiting met de top

PVC JO11-1
01-12-2018

Scheidsrechter:   M.J.J. (Martijn) Grootscholten
Vandaag de wedstrijd tegen PVC JO11-1. Die hadden vooraf hetzelfde aantal punten alleen een veen beter doelsaldo en stonden hierdoor op plek 3. De nr's 1 en 2 staan echt maar 3 punten voor dus het kan nog.

We beginnen de eerste 2-3 minuten goed aan het duel en het lijkt erop dat het een spannende pot gaat worden.
Helaas is de scherpte maar van korte duur. Binnen 8!! minuten mag PVC 4 goals maken en laten we alles ongehinderd hun gang gaan. PVC is heer en meester.

Dan maar een donderspeech in de time out en hopen dat het effect heeft. We gaan beter voetballen en maken zowaar een goal 1-4! Het kan nog, hoop je dan.

Maar PVC blijft continue gevaarlijk, beweegt goed over het veld en heeft veel lopende mensen. Daar hebben we het heel moeilijk mee. Ze maken heel terecht de 1-5.

Dan gaan we het 3e kwart in en we zetten de boel weer om, we proberen maar iets te forceren.
Dan gaat het lopen en in dit kwart zijn wij heer en meester en maken we de 2-5 en de 3-5. Dan het breekpunt in de wedstrijd wellicht. We missen een handvol kansen, treffen de lat en een bal van de lijn gehaald.
Dat was het moment geweest om aansluiting te vinden.

Het 4e kwart breekt aan en nu zijn de rollen weer omgedraaid. PVC zet e.a. om en weer krijgen we er geen vat op. Na een mooie aanval maken ze de 3-6.

Geinoord JO11-2 weet tegen beter voetballende ploegen wel mee te doen maar kan geen vuist maken. We verzanden in teveel duw en trekwerk om ons doel te bereiken en laten nog te snel onze koppies dan hangen.

Realistisch gezien, we zijn goed genoeg voor de subtop maar komen nog echt tekort voor de top.
Die top willen we natuurlijk wel halen maar dat kan alleen met goed voetbal en vanaf minuut 1 scherp aan de duels beginnen. Daar komt ook een stukje sportiviteit bij kijken en accepteren dat je soms net tekort komt.

De winterstop nadert snel, nog 1 moeilijke pot te gaan, bij koploper MSV uit om 08.30 (wie heeft dat verzonnen!).

Wie weet kunnen we daar nog voor een stunt gaan zorgen om zo een goede 1e helft van het seizoen met een positief gevoel af te sluiten. Kan me zo voorstellen dat men in Maarssen daarop hoopt........

Fijn weekend allemaal!