JO11-2 hervat de competitie met een overwinning

Geinoord JO11-2
SCH '44 JO11-1
09-02-2019

Na weken van wachten was het eindelijk weer zover.
We mochten aan de bak voor de eerste competitiewedstrijd tegen SCH'44 JO11-1.

Het waaide enorm hard op het sportpark, echter de wind kwam van de zijkant waardoor beide teams evenveel hinder ondervonden.

SCH'44 had een paar stevig mannen bij zich en we hebben al eerder gemerkt dat we daar moeite mee hebben.
Verbeten werden er duels uitgevochten en niets deed in het eerste kwartier vermoeden dat we met de winst aan de haal zouden gaan.

SCH'44 schoof beetje bij beetje op naar het doel van Ryano, die verving Mick vandaag.
Maar toch bleven echte kansen uit. Wel had SCH'44 het lichte overwicht.
Na een minuut of 10 kwam de wedstrijd wat meer in balans. Hierdoor konden wij ons ook eens melden voor het doel van SCH'44. Nadat wij een paar mogelijkheden hadden gekregen kantelde de wedstrijd meer en meer in ons voordeel. Hier had SCH'44 duidelijk niet op gerekend en we konden de tegenstander dan ook onder druk zetten.

Nadat een schot gekraakt werd voor het doel van SCH'44 , was het Damian die alert op de rebound was en de 1-0 binnen prikte. Kort daarop de eerste time out. Lekker gevoel!

Jent kon helaas niet verder in de wedstrijd, hij was ziek. Hierdoor moesten we even schakelen hoe dit verder op te vangen.

Het tweede kwart had Geinoord een licht overwicht maar ook dat leidde niet tot echte kansen. Maar ook SCH'44 kreeg mogelijkheden waarbij we van geluk mochten spreken dat we een paar keer goed wegkwamen. SCH'44 heeft een goede ploeg en ook voetballend een prima team. Toch haalde we met de 1-0 voorsprong de rust, mede omdat wij onze zaken ook beter voor elkaar hadden.

In het derde kwart gingen we beter en beter spelen, het lichte overwicht dat SCH'44 op het middenveld had draaide zich in ons voordeel. Hierdoor konden we SCH'44 ver van ons doel houden en kansen creëren. Nadat Soufyan de laatste man van SCH'44 goed onder druk zette en zijn schot half verwerkt werd door de keeper, was het Amir die al vroeg in het derde kwart de 2-0 binnen kon tikken.

Toen gebeurde het weer, we gingen uitstralen deze wedstrijd niet te verliezen en een aantal jongens nam het team duidelijk op sleeptouw. Er werd voor elkaar gestreden! Wat mooi om dat te zien ontstaan.

Aanvallen begint van achteruit, daar stonden een paar knapen van Geinoord die(hoorde ik achteraf) hadden afgesproken, wat er ook gebeurd, ze komen er niet meer langs! Complimenten mannen.

Maar ook ons middenveld, daar werd gestreden om iedere meter tegen fysiek sterke jongens maar toch ze beleven maar gaan. Ik zag zelfs jongens hun tegenstander op snelheid met een Zidane paseren, WOW!

En dan de aanval, ze bleven maar gaan, alsof er extra zuurstof tanks op hun rug zaten.

De 3-0 was er een waar we op zaten te wachten.
Na een mooie passe van achteren, was het Symen die goed doorzette en beheerst afrondde. Wat een heerlijk gevoel en opluchting.

We hielden in het vierde kwart de boel dicht en soms kozen we te vaak voor de lange bal, maar er lag ook zoveel ruimte achter de verdediging van SCH'44 dat het wel begrijpelijk was.

De uitstekend fluitende scheidsrechter floot de sportieve partij af en ik hoorde gejuich en armen gingen in de lucht. De jongens zochten elkaar even op en ik zag high fives uitgedeeld worden.
Wat een mooie start van een loodzware poule.

Speciaal nog dank aan Ryano van de JO11-3 die een extra wedstrijd wilde keepen.
Mooie reddingen en een goede spel voortzetting. Goed gedaan.

Op naar DVSU uit as zaterdag, zal wederom veel van ons team vragen maar we zijn er klaar voor.

Fijn weekend allemaal!

M Info@svgeinoord.nl