Sterk spelend JO11-2 wint verdient bij de Bilt

Geinoord JO11-2
09-03-2019
3 - 4

In alle vroegte stond vandaag de wedstrijd tegen de Bilt JO11-1 op het programma. We verzamelden dan ook al om 08.00 uur.

Keeper Mick was de avond ervoor als invaller bij de JO11-1 bijna onthoofd maar kon gelukkig vandaag wel weer keepen bij zijn eigen team. Gelukkig viel de schade mee, een grote bloeduitstorting in zijn mond was nog wel zichtbaar.

De Bilt JO11-1 dus. Het derde team in evenveel wedstrijden die we treffen die voor de winterstop nog in de hoofdklasse speelden. Dat zal een zware kluif worden.

We trappen af tegen de wind in en het is gelijk duidelijk wat de Bilt wil. Ons onder druk zetten. Dit lukt de Bilt ook heel aardig en we hebben moeite om zelf lekker in ons spel te komen. De Bilt krijgt een aantal mogelijkheden maar we hebben geluk dat de scherpte nog een beetje ontbreekt. De Bilt is in het eerste deel ook wel de bovenliggende partij. Sporadisch komen we over de helft van de tegenstander.

De Bilt speelt echter een spelletje wat je niet 15 minuten achter elkaar volhoudt. Hierdoor krijgen we toch zelf ineens ook wat mogelijkheden. En zoals een mooie oude voetbalwet is, als je zelf niet scoort dan krijg je hem tegen en dat is wat ook precies gebeurde maar dan in ons voordeel. Een prachtige steekpass van Damian op Dylan die koelbloedig oog in oog met de keeper niet faalde en de 0-1 op de borden bracht. Lekker!

Deze voorsprong gaf ons duidelijk energie en bijna direct na de aftrap was het Dylan, die nu op aangeven van Jelle, wederom op de keeper af kon. Helaas voor ons schoof hij hem nu net aan de ve,rkeerde kant van de paal.

Dan het tweede kwart. We komen meer en meer onder de druk van de Bilt vandaan ook omdat we beter gingen voetballen en in ons zelf geloofden. Toch kwam de Bilt, niet onverdiend, op 1-1 door een afvallende bal die ineens op de slof werd genomen. De Bilt zette aan en kwam op voorsprong door een individuele actie van de rappe buitenspeler. Hierdoor stond we ineens met 2-1 achter.

Maar zoals al eerder gemeld, zelf ging Geinoord beter en beter spelen en nu moest de Bilt achteruit. Het was Jelle die met een man in zijn rug weg draaide en de 2-2 liet aantekenen. De Bilt had blijkbaar niet op deze tegenstand gerekend want er ontstond wat gemopper.

De Bilt zocht weer de aanval echter de verdediging onder leiding van Niels stond als een huis.
Nadat we goed onder de druk vandaan kwamen was een lange bal op Jelle de voorbode van de voorsprong. Jelle gebruikte goed zijn lichaam en was de laatste man van de Bilt te slim af. Een minimaal zetje in de rug zorgde ervoor dat de verdediger onder de bal door ging en Jelle vanaf links op de keeper af kon. Koelbloedig schoot hij raak.

Niels mocht daarna van geluk spreken dat hij niet van het veld hoefde met een gebroken been. De centrale verdediger van de Bilt kwam dusdanig met gestrekt been in op Niels, die "vast"stond dat we even voor het ergste vreesde. Gelukkig kon Niels opgelapt worden maar moest hij wel naar de kant.

Dan rust. Allemaal even op adem komen.........

De tweede helft spelen we met de wind mee en de Bilt, voor rust de bovenliggende partij, kan nu alleen maar in de achteruit. Wij hebben de regie inmiddels in handen. We krijgen dan ook een handvol kansen. En wat schreef ik eerder als je ze zelf niet maakt ,dan........ ? Juist valt hij aan de andere kant. Wederom de rappe buitenspeler die bij een sporadische aanval van de Bilt onze verdediger te snel af is en Mick kansloos laat met een goed geplaatst schot. 3-3 en dat terwijl we echt beter spelen en zijn als de Bilt op dat moment.

Gelukkig laten we ons niet uit het veld slaan en gaan we door met het goede spel en creëren van kansen. Dan is het bijna rust en krijgen we nog een corner. Damian legt de bal bij de eerste paal waar Soufyan hem kan inknikken. 3-4! en meteen is het rust.

Nog 15 minuten zijn we af van een overwinning.

Het vierde kwart is een kopie van kwart 3 echter nu krijgt de Bilt echt geen enkele kans meer.
Voor iedere meter strijden we en de Bilt is niet meer bij machte om de wedstrijd om te draaien. Het enige " minpunt" is dat we vergeten het af te maken en onszelf te belonen voor deze uitstekende wedstrijd.

In de laatste minuut lopen de gemoederen nog even kort op maar dan is daar het eindsignaal. Wat zijn wij trots op jullie allemaal! Gestreden voor wat je waard was en met goed voetbal en je niet laten provoceren.

Ondanks dat het een echte teamprestatie was, waarbij ik niemand tekort wil doen, maar Man of the Match, Mick vd Spek. Wat speelde Mick een super partij en was overal, schakelde goed om en was een plaag voor zijn tegenstander.

Op naar volgende week waar een revanche wacht voor de verloren thuiswedstrijd tegen Maarssen van voor de winterstop.

Fijn weekend allemaal

M Info@svgeinoord.nl