JO11-2 Te laat bij de les

OSM '75 JO11-1
23-03-2019

Scheidsrechter:   M.J.K (Mani) Grootscholten
Vandaag stond alweer wedstrijd nummer 5 op het programma. Nu regen OSM'75 JO11-1.
Eerder in de najaars competitie gingen we in Maarssen onderuit.

Bij de warming up kregen we meteen al wat tegenslagen te verwerken. Niels gaf aan niet te kunnen starten omdat hij nog teveel last had van zijn enkel. Amir heeft al enige tijd last van zijn lies en ook Damian had last van zijn voet door een blaar.

Zo moest ons strijdplan de prullenbak in en bedachten we snel iets anders.

We starten de wedstrijd met een minuut stilte voor de slachtoffers van het tramdrama in Utrecht.

OSM'75 JO11-1 was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Via vlotlopende combinaties namen ze het heft in handen en er volgde een aantal kansen. Gelukkig voor ons miste ze al vroeg in de wedstrijd 3 goede kansen waardoor we in de wedstrijd bleven. Toch kwam OSM'75 verdient op voorsprong. Na wederom een goed aanval werd de bal diagonaal binnengeschoten.

Geinoord JO11-2 kon daar sporadisch wat tegenover zetten. De scherpte ontbrak en we waren heel onrustig aan de bal.

In het tweede kwart kwam OSM'75 op 0-2. Een schot van de linkerkant leek gepareerd te worden door Mick maar helaas voor hem was het schot te hard en ging de bal door zijn benen.

Geinoord JO11-2 ging daarna wel beter spelen. Er volgde ook wat mogelijkheden voor ons, maar steeds weer vonden we de keeper van OSM'75 op onze weg.

Dan het 3e kwart. Eerst maar eens even de boel wakker schudden. Een kleine donderpreek.
Niels gaf aan het te proberen en zo konden we ons strijdplan waarmee we hadden willen starten ook werkelijk gaan uitvoeren.

Het leek erop of de wedstrijd voor Geinoord JO11-2 opnieuw begon want nu hadden wij ineens de overhand. OSM'75 moest naar achteren en we kregen kansen maar stuitte steeds maar weer op die keeper van OSM'75.

Toch moest ook hij vissen nadat Jent van afstand raak schoot en de bal onderweg licht van richting werd veranderd. De aansluiting was daar en gezien het spelbeeld van de tweede helft en de kansen niet onterecht.

We gingen door en kwamen steeds gevaarlijker voor het doel. Helaas gingen we soms teveel voor eigen succes waardoor we de kansen om zeep hielpen.
OSM'75 profiteerde volop van onze aanvalsdrang bij de 1-3. Een bal die diep kwam werd verkeerd ingeschat door onze verdediging. Hierdoor kon de speler van OSM'75 op Mick af. Maar zoals ook vorige week al het geval, Mick kwam als winnaar uit de bus. De rebound werd echter hard ingeschoten en op het laatste moment zette een speler van OSM'75 de voet tegen de bal waardoor de bal alsnog binnensloeg.

Wat een domper maar weer zette we aan. OSM'75 stond dan weliswaar voor maar we hadden ze toch in de tang. Er volgde een corner waar Mick vd Spek de bal panklaar legde op het hoofd van Jelle die binnen kopte.
2-3!

We zette wederom aan maar OSM'75 hield met wat geluk de stand op 2-3. Dylan raakte nog de paal na de zoveelste goede kans.

Dan krijgt OSM'75 nog een penalty nadat ze na een uitbraak de bal van de lijn gehaald zien worden. De uitstekend fluitende scheidsrechter kan niet anders. Toch weet OSM'75 zich geen raad met deze buitenkans. De bal wordt hard overgeschoten.

Wel maken ze de 2-4. Op de counter. De eenzame spits die de hele wedstrijd voorin bleef hangen en wachten op de bal kreeg deze na een snelle omschakeling en kon op Mick af. Waar deze eerder in de wedstrijd als winnaar uit de bus kwam werd hij nu verschalkt.

We proberen het daarna nog wel maar helaas het zit er niet meer in.
Zo verliezen we de wedstrijd terecht, gezien het spel in de 2e helft hadden we wellicht een puntje verdient.

Na afloop komen er nog wat frustraties naar boven en worden er bij het handje schudden over en weer wat narigheden geroepen. Dit mond uit in wat opstootjes die snel de kop worden ingedrukt.

Verliezen hoort erbij.....

Volgende week naar de Meern, weer een krachtmeting waarbij we iedereen keihard nodig hebben

M Info@svgeinoord.nl