JO11-2 onderuit bij koploper

Geinoord JO11-2
18-05-2019

Scheidsrechter:   P. (Peter) Beckers
Vandaag de wedstrijd tegen koploper PVC die al weken in bloedvorm zijn.
Menig tegenstander had PVC met dubbele cijfers verslagen.

Voor de winterstop speelden we ook al tegen dit team en we wisten dus ook dat PVC dodelijk in de omschakeling is.
Zaak voor de JO11-2 hier goed mee om te gaan.

De eerste 15 minuten was het een gelijk opgaande strijd, hoewel PVC voetballend iets beter was, leek het erop dat we met 0-0 de eerste rust in zouden gaan.
Toch kwam PVC op 1-0 door een schot van de zijkant die zomaar binnenvloog.

Het tweede kwart ging ook weer gelijk op, al moesten we het continue dreigende gevaar van de counter, eruit halen.
Dit tweede kwartier was voor Geinoord, waarbij we niet heel veel grote kansen kregen maar de gelijkmaker hing in de lucht. Bij PVC werd men wat nerveus.
Toch bleef het uiteindelijk 1-0 en zo gingen we de rust in.

We bleven maar hameren om goed op te blijven letten op die omschakeling. Toch was er een moment van onoplettendheid die ervoor zorgde dat PVC weer kon scoren. 2-0. Dompertje aangezien we goed mee deden.
Toch maakte we de aansluitingstreffer na een minuut of na de 2e goal. PVC probeerde ons spel te ontregelen door wat anders te gaan staan. Dat had succes totdat we besloten de opbouw van achteruit iets anders te organiseren. Dit zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Twan kwam en die kon met links uithalen.

Zijn schot vond de rechter bovenhoek en zo hadden we weer de aansluiting. Nu werd men bij PVC toch echt wel wat zenuwachtiger. Deze tegenstand was niet verwacht.
Met een achterstand van 2-1 gingen we het laatste kwart in.

Aangezien de coaches van Geinoord het nou niet uitmaakte om met 2-1 of met een grotere uitslag te verliezen gingen we op zoek naar de 2-2. Hierdoor schoven we de verdediging 1 op 1 ondanks de snelle en behendige spelers van PVC voorin. We voelde dat er minimaal een punt in zat.

Nadat we enkele kansen onbenut lieten was het PVC dat dacht op een 3-1 voorsprong te komen. Een schot werd door onze keeper half verwerkt en op of over de doellijn weggewerkt. De scheidsrechter stond op een grote afstand en kon het niet beoordelen maar telde hem wel. Wij waren uiteraard van mening dat hij niet zat en zo ontstond er een discussie met de scheidsrechter, publiek(PVC) en spelers van een andere club die toevallig achter het doel stonden. Op basis van de spelers van de andere club nam de scheidsrechter de beslissing om de goal niet goed te keuren.

Zo bleef het 2-1 en was de spanning nog steeds voelbaar. PVC kon zich geen puntverlies permitteren.
Er waren nog zo’n 8-9 minute te gaan en toen kwam PVC toch op 3-1. Nadat we zelf wederom 2 grote kansen om zeep hielpen kreeg ik een dejavu……

Bij een corner gingen we te ver na voren en de afvallende bal werd razendsnel over het middenveld meegenomen. Hierdoor stond de verdediger in een situatie 2-1, en zoals je mag verwachten, speelde PVC dit mooi uit. De koppies gingen hangen en de 4-1 volgde snel door een schot in de korte hoek.

PVC won uiteindelijk verdient de wedstrijd ook op basis van het voetballende deel. Meer rust aan de bal en gewoonweg verder in de ontwikkeling.
Toch moeten we trots zijn op de getoonde inzet en bij vlagen goed spel. We hebben het PVC aardig lastig gemaakt en zijn niet afgedroogd.

Komend weekend mede koploper MSV uit Montfoort op bezoek. Ook die gaan we het proberen lastig te maken, De koppositie krijgen ze niet zomaar cadeau.

Vooralsnog staan we in de middenmoot, 5 x winst, 5 x verlies maar telkens slechts met maximaal 4 goals tegen. Daar is helemaal niets mis mee!

Fijn weekend!

M Info@svgeinoord.nl