JO11-2 maakt titelstrijd spannend tot laatste minuut

Geinoord JO11-2
Montfoort S.V.'19 JO11-1
25-05-2019

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen en wat voor een!
MSV’19 O11-1, koploper samen met PVC JO11-1, komt op bezoek en die moeten maar een ding doen, winnen.

Langs de kant stond een aardig legioen van MSV’19 waarbij een enkeling zich had uitgedost in de clubkleuren, ook de gastoeter ontbrak niet.
Het zonnetje scheen en zie hier de ingrediënten voor een leuke pot voetbal.

MSV’19 zocht vanaf het begin direct de aanval, men wilde snel een doelpunt maken om zo de zenuwen onder controle te krijgen.
Helaas voor hun, de benen zaten toch ietwat “vol” met spanning en ballen die normaal gesproken omgezet zouden zijn in een doelpunt gingen nu naast of over.
De spanning was duidelijk zichtbaar.

Geinoord JO11-2 was voetballend gezien de onderliggende partij maar met een hoop inzet en strijdlust werd deze wedstrijd aangegaan.
Nadat MSV’19 een aantal kansen om zeep had geholpen, kreeg MSV’19 een penalty. Een door gebroken speler werd neergelegd en de scheidsrechter kon niet anders.

Maar Mick is een echte killer aan het worden. Hij pakte de goed ingeschoten penalty uit de rechterhoek en de rebound werd weggewerkt door de oplettendheid van onze verdedigers.
De spanning werd alleen maar groter en groter en de coaches van MSV’19 probeerde de spelers weer op te peppen na deze teleurstelling.

Geinoord JO11-2 begon zich steeds meer in de wedstrijd te “knokken” en begon ook kansen te krijgen.
Nadat MSV’19 een aanval onschadelijk had gemaakt en de bal op onze helft voor de voeten van Jelle kwam bedacht die zich geen moment.
De keeper van MSV’19 stond de hele tijd iets verder voor zijn doel en Jelle haalde dan ook(vanaf eigen helft!!) uit.
Geef Jelle deze ruimte niet want als er iets is wat hij kan is de bal van 30-40 meter op doel pegelen. De bal vloog richting linkerbovenhoek en de keeper van MSV’19 kon er niet meer bij.

Geinoord stond gewoon met 1-0 voor! Verdiend? Nee, maar wel lekker…..

Kort daarna was het tijd voor de 1e time out.

De tweede 15 minuten hadden we de boel anders neergezet en dit resulteerde in een meer evenwichtig speelbeeld waarbij wij continue gevaarlijk opdoken voor het doel van MSV’19.
Tot grote kansen leidde dit nog niet maar zorgde wel ervoor dat de druk van de ketel was bij ons.
Nadat er vanaf de linkerkant de bal goed veroverd werd, kwam de bal voor de voeten van Soufyan. Die kon van dichtbij de bal binnentikken en zo stonden we met 2-0 voor!

De gezichten bij MSV’19 gingen steeds somberder staan (ondanks het mooie weer) en we hadden in deze fase eigenlijk de nekslag moeten geven.
Dat MSV’19 verder was qua voetbal maar ook mentaal sterk is, lieten ze in het vervolg zien.

Aansluiting vond men door een onschuldig schot op doel waar onze keeper zich op verkeek.
Zo gingen we met 2-1 de rust in.

Het derde kwart was er een die niet eens zozeer vol met kansen zat maar wel een waar de spanning groter en groter werd.
Het Montfoortse publiek had het op sommige momenten niet meer.
Toch kwam MSV’19 op 2-2, door een frommel goal.
nadat er een corner werd genomen viel de bal ietwat gelukkig op een uitgestoken been van een MSV speler waardoor de bal het doel in vloog.
Het oranje “uitvak” ontplofte

Zo ging het laatste kwart in, 2-2 en MSV’19 dat een overwinning nodig had.

In dat laatste kwart hadden we de zaken goed op orde tot 5 minuten voor tijd de 2-3 viel.
Een onschuldig duel werd beoordeeld als vrije trap voor MSV’19.
Normaal gesproken zou uw verslaggever de scheids betichten van thuisfluiter maar in dit geval ging die vlieger niet op aangezien we thuis spelen.
Geen protesten van onze kant deze keer.

De bal werd op doel geschoten en onze keeper werd zwaar gehinderd door duw en trekwerk aan beide kanten.
Hierdoor had hij geen zicht op de bal en deze vloog dan ook binnen.
De Geinoord spelers waren allemaal overtuigd van een overtreding, maar dan moet je zelf maar slimmer zijn.
De emoties kregen even de vrije loop en het was dan ook nodig de groep weer tot zichzelf te laten komen.
Hierin moeten veel van onze jongens nog stappen maken willen ze door kunnen groeien. Het hoort er nu eenmaal bij.

De laatste minuten tikte weg en MSV’19 moest achteruit, wat een spanning!
Eerst verzuimde MSV’19 bij de omschakeling de definitieve genade klap uit te delen bij een 1 op 1 duel.
Daarna ging er een golf van opluchting over het sportpark nadat eerst Damian een vrije trap net over schoot.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kregen we de kans op de gelijkmaker.
Een vrije trap kwam op het hoofd van Jelle die hem tussen 2 man in op doel kreeg.
Helaas kopte Jelle hem tegen de man op de lijn aan en zo werd de bal van de doellijn gehaald.
Daar kroop MSV’19 door het oog van de naald.

Kort daarop het eindsignaal en feest bij MSV.
Het kampioenschap werd gevierd ondanks de 2e plaats op papier(evenveel punten als PVC, minder doelsaldo, onderlinge duel van PVC wel gewonnen)
Gelukkig waren onze mannen sportief genoeg om de tegenstander te feliciteren.

Er volgde wat oranje rook en ook het vuurwerk mocht niet ontbreken.
Zo kon MSV’19 toch het feest vieren.

PVC en MSV’19 gefeliciteerd met het kampioenschap.

Rest ons nog wat toernooien, beginnend bij MSV as donderdag…….
Dan sluiten we met deze groep af op 8 Juni tijdens ons eigen jeugd WK.

We zijn in de middenmoot geëindigd in een sterke poule.
Gezien het inpassen van nieuwe spelers, andere speelwijze is het een leerzaam jaar geweest.

Een waarvan we goede met soms hele slechte wedstrijden hebben afgewisseld.
Waar we gegroeid zijn als team maar waar we lessen hebben te leren op gebied van teleurstelling.

Volgend jaar wellicht andere gezichten voor groep, wij hebben met veel plezier jullie dit jaar geleid.

Bedankt allemaal, voor dit leuke, spannende en gezellige jaar.
Ook de ouders die vaak in grote getale aanwezig zijn geweest bij wedstrijden en trainingen.

Martijn & Mathieu

M Info@svgeinoord.nl