Geinoord JO12-2 verder in de beker!

Geinoord JO12-2
't Goy JO12-2
12-10-2019

Scheidsrechter:   M.M.R. (Mathieu) Stijsiger
Vandaag stond de en na laatste bekerwedstrijd in een rij van 7 op het programma. Ondanks 5 eerdere overwinningen, begon Geinoord JO12-2 als nummer 2 aan deze topper. Onze gasten uit het 't Goy hebben een wedstrijd meer gespeeld ( en zijn net als wij ongeslagen) en staan daardoor bovenaan.

Een blik op de ranglijst leert dat we bij winst weliswaar in gelijk aantal punten komen maar een veel beter doelsaldo hebben +50. Winnen en we gaan door in de beker!

In de kleedkamer proberen we de druk een beetje weg te nemen door vooral te benadrukken dat het slechts een bekerpoule is en dat er niets op het spel staat. Lekker voetballen!

We beginnen onrustig aan het duel en binnen een paar minuten staan we achter. Een hoge bal wordt verkeerd ingeschat en 't Goy profiteert optimaal 0-1. Wat een domper. Direct na de aftrap verspelen we de bal en weer gaat de bal met een roei naar voren en weer valt de bal verkeerd. Ryano komt uit maar wordt wederom verschalkt maar nu is het Nick die redding brengt op de doellijn. Daar komen we goed weg.

Hallo heren kunnen we wakker worden??!!!

We gaan gehaast op zoek naar de gelijkmaker maar we proberen van te grote afstand steeds op doel te schieten. Ook mopperen we wat af op elkaar. Zo spelen we 't Goy natuurlijk in de kaart. We komen steeds een beetje dichterbij maar steeds blijft het gevaar van de counter. 1e Rust.

Martijn geeft de jongens een peptalk en er komen wat wissels.
We trappen af en beginnen nu beter te voetballen al loopt het nog steeds wat stroef. Toch hebben we de controle over de wedstrijd en dringen 't Goy terug. Denzel maakt na een minuut of 5 spelen de 1-1, bij een 1 op 1 met de keeper. Lekker!

Dan de aftrap we zetten meteen vol druk en weer krijgt Denzel een kans. Hij haalt snoeihard uit en schiet de bal in de kruising, BAM 2-1! Erop en erover. Lekker......
Rust, 5 minuten om even de zaken nog beter neer te zetten.

Dan kwart 3, deze speelt zich continue af op de helft van 't Goy, waar nog nauwelijks gevaar van uitgaat. Combinaties beginnen steeds beter te lopen en je merkt dat onze tegenstander het niet meer kan belopen. Iets meer slimmigheid en we hadden de definitieve knock out al eerder uitgedeeld.

We komen op 3-1 wanneer we op het middenveld de bal veroveren en Dezel de diepte ingestuurd wordt. 1 op 1 blijft hij koelbloedig en rond beheerst af. Een hatrick!

Dan het laatste kwartier.
De pijp bij 't Goy is leeg en het geloof is weg. We combineren nu heerlijk en er volgen een paar mooie aanvallen.
Een daarvan rond Denzel(weer hij!) met een laagschot diagonaal af. 4-1!
Kort daarna valt er zomaar een bal voor de voeten voor een speler van 't Goy die Ryano te machtig is, 4-2. Zo het dan toch nog?

Nee hoor, met de mooiste goal van de ochtend mag Denzel zijn vijfde maken. Na goed voorbereidend werk over veel schijven is het Jent die zijn man passeert en de bal keurig terug legt op de inlopende Denzel, 5-2.

Al met al winnen we dik en dik verdient van de nummer 1, en zijn wij na dit weekend koploper en bekeren verder.
Na een stroef begin speelde iedereen een prima wedstrijd, maar als we betere tegenstanders treffen zal het allemaal een tandje sneller moeten maar daar gaan we aan werken.

Op naar de laatste wedstrijd in deze bekerreeks uit tegen CDW as. woensdagavond.

Goed gedaan toppers!

Fijn weekend allemaal.