JO12-2 sterk tegen Kampong

Geinoord JO12-2
Kampong JO12-2
02-11-2019

Vandaag de eerste wedstrijd in de hoofdklasse tegen Kampong JO12-2.

Dat gaat een hele uitdaging worden.
We moeten het vandaag doen zonder onze vast keeper Ryano die met een knie blessure aan de kant moet blijven, Mike uit de JO12-3 vervangt hem vandaag. Jent moet zich op het laatste moment afmelden, hij ligt ziek op bed. We beginnen in de vertrouwde formatie en hebben moeite met het slechte weer en de druk die Kampong op ons geeft. Kampong krijgt een aantal mogelijkheden en we krijgen even geen grip op het middenveld.De 0-1 komt voort uit een slechte opbouw vanuit achteruit. Kampong krijgt de bal zomaar in de voeten gespeeld en kan ongehinderd scoren. Wat een tegenvaller. Inmiddels begint het stevig te regenen.
Dan de eerste time out, we zijn nog niet echt lekker in de wedstrijd. Martijn pept de boel op en we starten goed aan het 2e kwart. Nu krijgen we meer grip op het middenveld en we komen nu zelf ook vaker in de buurt van het Kampong doel maar het duurt allemaal net even te lang voordat we de trekker overhalen.

De 0-2 valt op een moment dat we steeds meer en meer de druk opvoeren op Kampong. Een schot valt over Mike heen doordat de wind de bal meeneemt. Toch laten we ons niet uit het veld slaan. Na een mooie aanval komt Denzel alleen op de keeper af en stift hem een beetje over de hem heen. de bal gaat tergend langzaam naar het doel en met een verdediger naast hem is Denzel slim genoeg om toch nog het laatste zetje te geven. 1-2! Dan even een extra time out, de regen en de wind zijn zo hard dat iedereen doorweekt is en we moeten schuilen voor deze hoosbui. Na 5 min gaan we weer verder.

Dan het 3e kwart nu hebben wij de wind in de rug. Dit merk je ook aan de wedstrijd Kampong heeft steeds meer moeite met ons goede spel. Toch komt men op 1-3. Een onschuldig schot. Wat een domper. Nog maar een keer de rug rechten. Weer is het Denzel die scoort na een scrimmage voor het doel zoekt hij goed de hoek uit. 2-3! De wedstrijd blijft maar op en neer golven en nu is het Kampong weer dat de 2-4 maakt nadat we zelf eerste de kans op de gelijkmaker miste toen Damian op de paal schoot.

Rust en laatste time out. We blijven erop hameren dat we zo moeten blijven door voetballen want we spelen echt een hele goed wedstrijd. De zon komt erbij en we gaan nog beter spelen, we benutten goed de ruimtes tussen de linies en Kampong moet verder naar achteren. Het is Dylan die de 3-4 maakt met een schot in de lange hoek nadat we wederom er voetballend goed doorheen kwamen. Snel pakken we de bal want met een paar minuten te spelen kan het nog steeds. Ook bij Kampong is men nu nerveuzer aan het worden.

Nadat het spel op een neer gaat krijgen we de bal via de linkerkant bij Mockie en die speelt op zijn buurt de bal goed door naar Symen. Die steekt het middenveld over en geeft de bal mee aan Denzel. Zowel Dylan als Amir staan op een kansrijke positie en het is Amir die de bal aangespeeld krijgt van Denzell. Amir bedenkt zich geen moment en schiet op doel. In eerste instant red de keeper nog maar Dylan is er als de kippen bij en maakt de 4-4! Juichende Geinoord spelers en teleurgesteld Kampong spelers. Ook langs de kant is de tegenstelling tussen vreugde en teleurstelling hoorbaar.

Dan fluit de goed fluitende scheidsrechter af. Kampong boos omdat er teveel?? extra tijd is bijgetrokken. Een blij Geinoord dat meer dan verdient een punt pakt en de wetenschap heeft dat er meer in zat. Compliment aan de hele ploeg , we zijn blijven voetballen en strijden voor elke meter en dat is beloond. Op naar de wedstrijd tegen PVC.
Komende week gaan we weer hard aan de slag op de trainingen. Wat kan deze groep allemaal bereiken? We gaan het zien......

Fijn weekend allemaal!

Uw razende reporter