• Visie onderbouw SV Geinoord (O8 t/m O12)

13 mei 2021
  • Vanaf het nieuwe seizoen (2021/2022) gaan we bij SV Geinoord werken met brede selectieteams. Waarbij je vroeger een duidelijk 1ste en 2de team had in een leeftijdscategorie bijvoorbeeld O10-1 en O10-2 gaan die 2 teams nauwer samenwerken in de onderbouw. We noemen dat niet bijvoorbeeld de O10-1 en O10-2 maar O10 selectie. Dat doen we voor de ontwikkeling voor de jeugd van SV Geinoord. De bedoeling is dat de 2 teams (brede selectie) doordeweeks 2 keer in de week samen trainen zodat er optimaal getraind kan worden. De competitie is ingedeeld per 6 weken aan de hand van de resultaten word je na de 6 weken door de KNVB hoger of lager ingedeeld kwa competitie sterkte. Dat is voor de trainers een evaluatie moment om de teams die in de competitie gaan spelen aan te passen. Zie hieronder waarom wij dat doen.

Waarom doen we dat?

Wanneer je in het begin van het seizoen werd ingedeeld in een 2de team (10-2) was dat vaak dat je daar de rest van het seizoen moest spelen. Wanneer je boven het niveau uitkwam en je speelde week in week uit meer dan goed komt er een moment dat er geen uitdaging of leermomenten zijn in trainingen of wedstrijden. Doordat de teams zo nauw samenwerken kan je na de 6 weken in het 1ste team terecht komen en dan is het aan de speler om dat vast te houden.

Wanneer je werd ingedeeld in het 1ste team (10-1) en je had moeite om mee te komen was er bijna geen optie om dan richting het 2de team te komen. Waardoor de speler week in week uit moeite had met het niveau en kon aanhaken richting de rest van de groep.

Wat leidt tot:

• Geen ontwikkeling.
    • Geen motivatie.
    • Geen succes beleving in de wedstrijden (voetbalhandelingen die mislukken).
    • Irritaties van de speler en medespelers.

Door de speler na de 6 weken mee te gaan sturen met het 2de team hopen we te bereiken dat de speler zich beter gaat voelen en zich weer kan bewijzen.

Wat willen we creƫren:

• Ontwikkeling
    • Motivatie
    • Succesbeleving (voetbalhandelingen die lukken).
    • Meer samenwerking tussen de spelers van Geinoord.

Voor de niet selectieteams.

De hoofdtrainers, scouting en coƶrdinatoren zijn verantwoordelijk om te weten wat in hun leeftijdscategorie gebeurt. Wanneer er een speler die acteert in een NIET SELECTIE team zich zodanig ontwikkeld, moet de hoofdtrainer van het selectieteam de speler uitnodigen om zich verder te ontwikkelen in de trainingen van de brede selectie.

Verder kijken in de toekomst.

Als we verder kijken in de toekomst zal na de O12 categorie dus na de 8v8, 11v11 spelen dus dan zijn de spelers zo met elkaar ingespeeld omdat ze jaren al met elkaar trainen en wedstrijden spelen.