• Voorbeschouwing JSV - Geinoord zaterdag 14 dec a.s. aanvang 14:30 uur

10 dec 2019
  • Komende zaterdag is het zover: de match der matchen in Nieuwegein !!!

De beide teams ontmoeten elkaar in de klasse West1 2B ZA, waarin Geinoord met 10 punten uit 11 wedstrijden elfde staat en JSV 1 punt daarboven op plaats tien. En dat had voor JSV, het team uit Nieuwegein Noord, ook negende kunnen zijn als Victoria vorige zaterdag niet in de laatste minuut gelijk had gemaakt. Geinoord is dus gewaarschuwd, want uit bij Victoria is
    het lastig punten pakken. Geinoord zelf verloor de laatste wedstrijd bij Delta Sports kansloos met 3-0. Dat schreeuwt om een sportieve wraak en een 200% instelling. Komt bij dat in de derby bij JSV de instelling ook al hoger ligt, dus JSV kan rekenen op 300% Geinoord. Terugblikkend op de laatste 2 ontmoetingen JSV-Geinoord zien we ook dat er in beide potten met heel veel inzet is gespeeld. De laatste keer was dit op 16 december 2017, toen scheidsrechter Barales en zijn neutrale assistenten uit Amsterdam de zo drukbezochte wedstrijd wisten te verpesten door onnodige kaarten en daardoor veel rumoer in het veld. Het eindigde toen in 2-2 met ook het nodige vuurwerk en regen, hagel en ook nog een klap onweer op het donkere sportpark Galecop.

kopieer deze link in de browser voor meer foto's van deze wedstrijd   https://photos.app.goo.gl/1MH1tgheSNdTzXbE8

• Op 31 oktober 2015 was het ook 2-2. Toen nog met trainers Frans Schuitemaker (nu succesvol bij Breukelen) en Michael van de Berg. Een enorm gezellige derby, waarbij ook toen na afloop spelers, staf en bestuur van beide clubs met stamppot bij elkaar waren.  Ja, het was zoals in elke derby in het veld weer erop of eronder, maar na de wedstrijd ging iedereen in goede harmonie met elkaar om. Echt reclame voor het amateurvoetbal !!!

kopieer deze link in de browser voor foto's van de derby in 2015 : https://photos.app.goo.gl/S6e8cjq9uLwYtwHq6

Laten we hopen dat diezelfde strijd in het veld er zaterdag 14 dec 2019 ook weer is en dat we evenals andere jaren na afloop met elkaar in harmonie de wedstrijd kunnen evalueren. Bij Geinoord is de blessuregolf nog niet over, maar is het meespelen van Sam Kolsteeg, Tobias Elmensdorp en Sven Banfi misschien weer mogelijk. Dat is hard nodig want daarnaast missen we nog 8 selectiespelers die landuriger gekwetst zijn. De opstelling kan dus onmogelijk al worden vrijgegeven door trainer Gerrit Plomp. Maar als we vanaf de perstribune (zoals ook in het betaalde voetbal) moeten inschatten wat de opstelling gaat worden dan is dat:

Doel:  Giordano van der Pol   Achter: Jardell Adamson, Angero Renfurm, Sam Kolsteeg en Marco Scholman.  Midden:  Niels Maat, Renzo Ranselaar en Timo Meerding  Voor: Mitch Dunne, Sven Banfi en Robin Kuijer.

We kijken weer uit naar sfeervolle zaterdagmiddag op Galecop en natuurlijk hopen we de 3 punten mee te nemen naar Parkhout in Nieuwegein Zuid.