• Wandel Voetbal s.v. Geinoord viert 8e en laatse verjaardag

  15 mrt 2023
 • Walking voetbal s.v. Geinoord viert 8 jarig bestaan

  De Walking Voetbal en Running Football afdeling van s.v. Geinoord Nieuwegein, gekscherend ook wel de wandelende tak genoemd, viert dinsdag 21 maart a.s haar 8-jarig bestaan. Alle reden voor een feestje want binnenkort wordt het s.v. Parkhout. Initiatiefnemer Gerard van Vliet is eigenlijk al in 2014 begonnen met een aantal vrienden om het wandel voetbal binnen s.v. Geinoord te promoten. Een echte boost kreeg het pas op 21 maart 2015 toen de OLD STARS van FC Utrecht langs kwamen en met ondersteuning van Sport ID er een geweldige dag van maakten. Op dat moment was er landelijk al een enorme hype gaande mede door initiatief van de Ouderenbond ( Johan Anema ) 
  Deelname aan vele regionale toernooien en vriendschappelijke ontmoetingen stokten toen Corona zijn intrede deed. Het sportpark werd gesloten en 1,5 mtr werd de norm (hoe kan je dan nog een bal afpakken ) Omdat met name het sociale aspect bij de oudere voetballers (vanaf 55+ kan men deelnemen) een belangrijk onderdeel is van onze wekelijkse ontmoetingen, vielen we in een vacuüm. Onze enige vrouwelijke deelneemster Lenie had de oplossing, we gaan vanaf sportpark Parkhout wandelen. En dat gebeurd nu nog steeds door een vaste groep wandelaars op vrijdagmorgen. Inmiddels wordt er ook deelgenomen aan “Running Voetbal” . Minder beperkingen dan bij wandel voetbal en voor de meer fitte mensen een uitkomst. Momenteel zijn er 40 leden waaronder een dame actief. Iedere dinsdagmorgen is de uitdaging om het beste uit jezelf te halen en na afloop tijdens een bakkie koffie sociale kontakten te onderhouden.

  Naast contributie kennen we bij WF ook een lief en leed pot. Het overschot van deze maandelijkse bijdrage wordt weer besteed aan sponsoren van sv Geinoord. Zo is een kleding aangeschaft bij Stefan Reinke, en is er een gezellige bowling middag geweest bij Franky’s en een uitgebreide lunch bij Adam Sekur (Kings Valley Kusadasi). Ook aan goede doelen wordt via deelname aan toernooien regelmatig een bijdrage gedaan. Ter ere van onze verjaardag is het wandel voetbal zaterdag bij de wedstrijd s.v. Geinoord – FC Breukelen, balsponsor. De aftrap bij deze wedstrijd zaterdag overigens worden verricht door de 84-jarige Gerard Romeijn als oudste deelnemer van Walking Footbal bij Geinoord. Hij doet dit samen met Sem Achterberg, een 6-jarige mini-pupil.

  Op dinsdag 21 maart komt fotograaf Kees van der Meer van fototeam KenM naar Parkhout voor een reportage. Ook zal Cor IJkelenstam van bakkerij Tamminga een geweldige jubileum taart komen bezorgen. Het wordt een HEEL gezellige dag.

  Een korte terugblik in het verleden :

  21 maart 2015 start walking voetbal

  februari 2017  ontvangst van de selectie van Jong Oranje <21.
  2017 – 2020 deelname aan vele toernooien
  2020 -2021 Coronamaatregelen iedereen doodziek, start wandel activiteiten.
  2021 tot heden weer lekker actief, uitbreiding activiteiten naar donderdagmorgen en Running Voetbal.
  Vrijdag 31 mrt a.s. Running Voetbal toernooi bij VVIJ met deelname regionale teams en FC Utreg.

 • Officiele start wandel voetbal bij s.b. Geinoord op dinsdag 21 maart 2015. Met mede werking van de FC Utrecht Old Star en Sport ID Nieuwegein. Toenmalig wethouder Sport Johan Gadella was aanwezig om samen met voorzitter Hans van der Meijde de taart aan te snijden.

 • Een selectie van het Nederlands elftal <21, kom via een maatschappelijke stage kennismaken met Walking Football. Een onvergetelijke dag in ons prille bestaaan om samen met en tegen spelers als Donyell Malen, Per Schuurs en Nick Venema te mogen spelen. Op de foto's is ook te zien dat de toen nog neo profs het ook echt leuk vonden.

 • Voebal is onze drijfveer maar sociale kontakten zijn ook zeer belangrijk. Door een  maandelijkse bijdrage aan de lief en leed pot zijn we in staat om bij sponsoren van s.v. Geinoord af en toe een gezellige middag te hebben. Op onze verjaardag dinsdag a.s. verzorgen fotostudio K&M en bakkerij Tamminga deze rol.