• In alle vroegte vertrokken we richting Zeist voor het duel met Jonathan JO14-2. Aftrap 08.30 uur....
  Wie dacht dat we voortaan later op de dag zouden gaan spelen nu we niet meer tot de allerkleinsten behoren kwam bedrogen uit. Het was nog aarde donker toen we in Zeist arriveerden en dan ook nog eens in de stromende regen. Lekker begin van de zaterdag!

  Helaas hebben we nog steeds met personele problemen te maken en misten we vandaag maar liefst 5 spelers. Tel daarbij dat we een enkeling net terug hadden van ziekte. Dan kan het een zware wedstrijd worden. Gelukkig waren er 2 spelers uit onze JO14-2 bereidt om vroeg uit hun bed te komen en zo stonden er aan de aftrap maar liefst 6! spelers die een verleden in een lager team hadden of hebben. Klasse coaches JO14-2!! Bedankt voor de hulp.
  Daarnaast aan alle geblesseerden, we hopen jullie snel weer te zien!

  We beginnen goed aan het duel, zoals gezegd in de stromende regen.
  Jonathan probeert vanaf het begin druk te zetten en de ruimte achter onze verdediging te benutten. Maar er staan een paar hele slimme spelers bij ons achterin en die neutraliseerden het gevaar al snel. Na een aftastend begin is Jonathan wat mee de bal heeft maar niet echt gevaarliijk wordt.

  In de 3e minuut is het al raak voor ons. Levi vangt de bal goed na een corner en bedient razendsnel Joel. De laat deze kans niet onbenut en tekent de 0-1 aan! Lekker mannen en wat een assist van Levi!!

  In de 6e minuut komt Jonathan op 1-1. Een slippertje achterin waarbij we uitglijden op de kunstgras mat en zo de gelijkmaker incasseren.

  Het woord is nu weer aan Geinoord. Het is een echt \"vechtduel\" zonder heel erg goed voetbal.
  Nadat we de bal wederom veroveren op het middenveld wordt Joel de diepte ingestuurd.
  De keeper van Jontahan wordt omspeelt maar de keeper legt Joel neer. PENALTY!! Schreeuwt het meegereisde Geinoord publiek.
  De scheidsrechter van dienst verklaard achteraf het niet gezien te hebben omdat hij naar de grensrechter keek en dus het moment miste.
  Er volgt slechts een corner. We hebben toch vaak te maken met dit soort gevallen die we niet meekrijgen. Het was een duidelijke overtreding en een rode kaart was terecht geweest.

  3 minuten voor rust in de 32e minuut een duel op rand 16 bij ons doel, waarbij we de bal goed veroveren. De scheidsrechter heeft iets anders gezien en geeft een vrije trap. Deze wordt echt prachtig binnen geschoten en zo staan we ineens met 2-1 achter. Kort daarop rust.

  Even naar de warme kleedkamer en de boel herstellen. De 2-1 was een behoorlijke domper.
  Heren hoof omhoog, er is niets verloren alleen ga voetballen en dan komt er meer ruimte. We zetten e.a.om en starten de 2e helft.

  We zien een ander beeld. Geinoord is beter uit de kleedkamer gekomen en begint Jonathan achteruit te drukken.
  In de 45e minuut krijgt Sam de bal aangespeeld en de speler van Jonathan plaatst de knie in zijn rug. Sam schreeuwt het uit van de pijn, overtreding in de 16. Nu dan wel een Penalty, toch??? Na even nadenken geeft de scheidsrechter hem toch. Joel is koelbloedig en scoort beheerst vanaf de 11 meter. Lekker 2-2!

  We zijn echt heel veel beter gaan spelen en Jonathan weet zich geen raad. Een beetje een eentonig verhaal qua doelpuntemakers maar het is Joel die de moegestreden centrale mensen van Jonathan voorbij loopt alsof ze er niet staan en Joel verschalkt de keeper in de 50e minuut met een heerlijk stiftje! 2-3. WAT EEN COME BACK!!!! klasse boys! Jonathan is klaar voor de genadeklap.

  Maar ook bij ons vloeien de krachten nu weg en Jonathan pompt de bal maar weer naar voren in de hoop dat de bal goed valt. Helaas voor ons doet die dat ook. In de 57e minuut komen ze op 3-3 door een schot diagonaal die onze keeper net te machtig is.

  Zo kan het duel de laatste 10 minuten alle kanten op!
  We moeten even het middenveld versterken om in ieder geval het punt mee te nemen.

  Dan aan de rechterkant, vanaf onze achterlijn zo'n beetje is het Vince en Kai die samen er voetballen heel goed uit komen. Kai kan opstomen aan de rechterkant en komt in schietrijke positie. Alleen de pijp is leeg. Kai legt hem keurig af maar het schot is daarna te slap. Daar had meer in gezeten.

  Jonathan schiet de bal maar weer eens naar voren en de bal rolt over de achterlijn. Onze keeper Maarten raakt de bal bij de uittrap verkeerd en schiet hem zo in de voeten van een Jonathan speler. Alleen die neemt de bal eerst met de hand mee en scoort daarna. Afgekeurd. Daar komen we dan goed mee weg en het was ook zeer onverdiend geweest als we deze wedstrijd hadden verloren. Met name de 2e helft was weer heel goed van onze mannen.

  De minuten tikken weg.....
  Het is Sam die het zijn tegenstander heel moeilijk maakt en sneller is. Een diepe bal van Joel, Sam erachteraan.
  Hij komt goed voor zijn tegenstander en ziet een uitkomen de keeper op zich afkomen. Enige mogelijkheid is de bal over de keeper heen te wippen.

  DAAR GAAT IE, JA JA!!! Maar helaas de bal valt aan de verkeerde kant van de paal.
  DE kans om de winst in extremis mee te nemen naar Nieuwegein.

  Dan fluit de scheidsrechter af en keren we huiswaarts met een gelijkspel.

  Complimenten aan de hele ploeg! Wat hebben we een veerkracht getoond en waren we zeker in de 2e helft de bovenliggende partij.
  Ook aan de hulptroepen. Heel erg goed gespeeld mannen!

  Op naar dinsdag als we thuis om 19.00 een oefenwedstrijd hebben en daarna toe gaan werken naar de wedstrijd tegen Deltasports JO14-1. Weer zo'n wedstrijd waar we naar uit kijken om ongedane zaken af te maken.

  Kom op boys!! Wij zijn GEINOORD!

  Fijn weekend allemaal

  Uw razende reporter