• Focus JO14-1 de ongeslagen en foutloze koploper kwam vandaag op bezoek
    Bij winst zouden de gasten sowieso kampioen zijn. De wedstrijd in Culemborg ging in September kansloos verloren, 5-0. Focus is een goede ploeg en dat hebben we aan de uitslagen van de afgelopen weken en maanden kunnen zien.

Maar we weten ook dat Geinoord JO14-1 in September net bij elkaar was, moest wennen aan de nieuwe trainers en dat er veel blessures waren.
    Steeds hebben we gezegd, als de groep fitter wordt en we zijn verder in tijd, dan kunnen we echt wel een rol van betekenis hebben in deze competitie.
    Helaas misten we 3 spelers vandaag en konden we op het laatste moment hulp troepen uit de JO13-1 optrommelen. Klasse mannen!

We hadden een afspraak met de mannen vandaag. De 3 punten zouden hoe dan ook in Nieuwegein blijven. Leuk dat Focus kampioen kan worden maar niet vandaag en niet op ons sportpark.

Vanaf de aftrap op het koude en gure sportpark zijn de intenties van Focus duidelijk, hoog druk zetten en snel een goal willen maken.
    Geinoord is echter geenszins van plan hier aan mee te werken en er worden verbeten duels uitgevochten. Focus dat hun huiswerk ook gedaan had, heeft Joel inmiddels in de dubbele mandekking gezet.
    Nadat het eerste schot van Focus niets oplevert, bouwen we op van achteruit. Daar waar we in de uitwedstrijd nog wel eens moeite hadden met het onder de druk uitvoetballen, kwamen we er nu, iedere keer zonder problemen onder de druk uit. Met strakke passes en goed de ruimte zoekende baande we ons een weg naar voren.

In de 4e minuut bouwen we goed op en komen we ter hoogte van de middencirkel in balbezit. Een splijtende pass en Joel die weg is. De keeper van Focus denkt eerder bij de bal te zijn maar Joel kan hem nog net langs heem heen tikken. De weg is dan nog lang naar het doel maar Joel is alles en iedereen te snel af en prikt de 1-0 binnen!!! Daar hadden ze bij Focus even niet op gerekend.

Het is dan nog een lange weg tegen deze tegenstander.
    Maar vandaag zat bij Geinoord alles mee. We stonden goed opgesteld en als Focus er eens doorheen kwam dan stond de verdediging als een huis. Het zou later zelfs een onneembare vesting blijken. De rappe en behendige aanvaller voorin begon over het veld te zwerven om zichzelf maar ruimte te geven. Maar welke kant hij ook op ging, steeds stond daar een verdediger van Geinoord.

Zelf was het dus vooral tegenhouden terwijl met name de backs van Focus de zwakke plek waren en daar mogelijkheden waren. Alleen we waren veel te onrustig aan de bal. We hadden inmiddels Daniel gekoppeld aan hun nummer 10. Die maakte het spel en daar moesten we het gevaar zien te neutraliseren en de pass naar de spitsen eruit halen. Dit lukte prima. Beetje bij beetje werd de irritatie grens groter bij Focus.

Een keer kwamen we goed weg toen de behendige spits vanaf de rechterkant ineens op doel schoot en de bal de lat toucheerde.
    Gelukkig konden we met een 1-0 voorsprong de rust in en op zoek naar wat warmte in de kleedkamer.

In de rust aangegeven dat we zo moesten blijven spelen, dan zou Focus tegen zichzelf gaan spelen. Nadat we opgewarmd worden nog maar een keer de boodschap, de 3 punten blijven hier en we geven alles wat we hebben.

De tweede helft hetzelfde beeld maar een Focus dat er maar niet doorheen kwam.
    Levi is een aantal keer een sta in de weg met katachtige reddingen of in een een op een duel komt hij als winnaar uit de bus.

Frustraties lopen inmiddels verder op en Focus gaat veel te gehaast voetballen en steeds meer en meer de beslissingen van de leidsman te betwisten.
    Zelf komen we nauwelijks meer over de middenlijn en het is alle hens aan dek. Maar we houden stand en de tijd tikt weg. We hebben Focus geneutraliseerd door hun 10 en spits zoveel als mogelijk in bedwang te houden.

De ruimtes die er liggen achterin bij Focus benutten we onvoldoende. Wel komen we er richting het einde nog een aantal keer goed doorheen maar mist net de juiste eindpass. Als we dat goed uitspelen krijgt men de genadeklap.

Het eindsignaal klinkt!!! Juichend Geinoord spelers vallen elkaar in de armen en vieren een feestje. Terecht!
    Aan de andere kant teleurgestelde gezichten en wat tranen.
    Als blijkt dat GVVV gelijkgespeeld heeft zal men bij Focus toch een feestje kunnen vieren. Gefeliciteerd aan de terechte kampioen.

Voetballend was het vandaag van Geinoord kant dan wellicht een stuk minder. Maar als je samen als een team werkt en wat voor elkaar over hebt, dan kun je ver komen.

Trots op de progressie die we wekelijks zien.
    Trots op de werklust die jullie op de mat hebben gelegd
    Trots op het feit dat jullie een team geworden zijn.

Hopelijk kunnen we de competitie af maken. Er staat namelijk nog een rekening met GVVV open....... die we heel graag willen vereffenen.

Tot snel!

Uw razende reporter.