• Zuiderzeepad sponsorwandeltocht van Rien Nijsse levert voorlopig € 5.589,- op

  12 jul 2022
 • Vandaag werd er een klein feestje gevierd bij de ouderen van de Meve 75+ groep. Rien Nijsse maak bekend dat de "voorlopige" opbrengst van de sponsorwandeltocht het fantastiche bedrag van € 5.589,74 heeft opgebracht !!! Proficiat Rien met dit mooie resultaat.

  Vorige week verscheen dit artikel over Rien zijn wandeltocht al op Pen.nl

  Van zondag 12 juni t/m zaterdag 2 juli heeft Nieuwegeiner Rien Nijsse, voorzitter van Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM) het Zuiderzeepad van 474 kilometer gelopen. In deze 21 dagen liep hij elke dag met een andere meeloper. Telkens prachtig wandelweer en alle meelopers hebben ook genoten. Rien zelf nog het meest. Aan deze wandeltocht is de SGM als goed doel gekoppeld.

  Rien Nijsse

  Activiteiten op het sportpark van SV Geinoord
  De SGM organiseert activiteiten op het sportpark van SV Geinoord en gebruikt de accommodatie op momenten dat er niet wordt gevoetbald. De SGM werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Iedere dinsdag is er een bijeenkomst voor 75-plussers uit Nieuwegein (elke week zo’n 50 deelnemers) met spellen, kaarten, sjoelen, biljarten, beweegoefeningen en een gezamenlijke lunch. De cliënten van Reinaerde helpen bij de lunch. Iedere donderdag een spelmiddag voor 55-plussers met kaarten, spellen en biljarten. Incidenteel een bijeenkomst voor mantelzorggezinnen.

  De SGM is tot op heden mogelijk gemaakt door subsidie van acht Ouderenfondsen. Nijse: ‘Deze subsidiestroom droogt evenwel op en daarom onder meer deze actie. Het zou leuk zijn om 1 cent per kilometer, dus 4,74 te storten. Maar meer mag natuurlijk ook.’

  De Stichting Geinoord Maatschappelijk is blij met iedere bijdrage. De bedragen kunnen worden overgemaakt naar NL14INGB0674972716 t.n.v. Stichting Geinoord Maatschappelijk onder vermelding van Sponsorloop Rien. ‘Onze penningmeester zal de bedragen graag registreren en de SGM gaat er in de komende tijd met de ouderen uit Nieuwegein mooie dingen meedoen’ aldus Rien Nijse.

  Bij de finisch van elke etappe smaakte het biertje voortreffelijk, Rien nodigd voor iedere etappen een andere vriend uit om mee te wandelen. Op onderstaande foto's van links naar rechts enkele van zijn "Geinoord" met onder andere: Freek den Brok (STN), Hans van der Meijde voorzitter van s.v. Geinoord, Hans Miltenburg wedstrijdsecretariaat, Cherry Plantinga walking voetbal en Lenie Mook de enige walking voetbal dame. En dan heeft zelfs zijn kleinzoon ook nog megelopen.!!!