• Op de avond dat de Leeuwen van de Atlas Spanje uitschakelde op het WK in Quatar, speelde de JO15-1 een oefenwedstrijd tegen DESTO JO15-1.
  Aangezien Marokko nog bezig, was het dan ook niet gek dat vele mobieltjes een groenscherm hadden bij aankomst. We konden de bloedstollende penaltyserie nog even meepakken in de kleedkamer en zo begon de avond voor een aantal van onze teamgenoten en trainer in iedergeval met een lekker gevoel.

  De tegenstander van avond herbergt geen verassingen. Al jaren komen we in welke fase dan ook teams van DESTO tegen. Dat betekend dan ook dat je de betere spelers zo kan aanwijzen maar ook waar de zwaktes ziet. We speelden stipt om 19.00 uur en gingen voor 4 x 17.5 minuut.

  Vanaf de aftrap was al duidelijk dat DESTO er van houdt om de beuk er flink in te gooien. We moesten ons hier tegen wapenen maar hadden het wel moeilijk. Tot echte kansen leidde het echter niet. Verdedigend stond het goed alhoewel ons middenveld het even moeilijk had.
  DESTO kwam na een minuut of 10 op een 1-0 voorsprong. Via de rechterkant werd er niet goed ingegrepen en hierdoor kon DESTO van rand 16 binnenschieten.

  We gooide na deze goal wat meer de schroom van ons af en kwamen beter in het duel.
  Dat het een pittig potje was bleek wel toen Gideon een aantal tegenstanders voorbij ging en je de schoppen ook daadwerkelijk kon horen. Toch bleef Gideon half op de been om vervolgens net naast te schieten.

  Het tweede kwart een aantal wissels en we kregen steeds meer druk op DESTO, we gooide nu zelf ook lekker de beuk erin.
  Een hoofdrol was er voor ons middenveld dat met Rayan, Daniel en Marijn (lekker dat je weer minuten kan maken!!) die voetballend er steeds beter uitkwamen en ook her en der met prachtige passes strooiden.

  Joel kon een op een met de keeper maar helaas zijn lobje was te gehaast en miste het doel ruim. Aan alles voelde je nu, de wedstrijd kantelt in ons voordeel. De duels en 2e bal werd steeds vaker gewonnen en ook verdedigend stond het als een huis.

  Nadat DESTO maar weer eens een overtreding maakte nu rand 16 wederom op Gideon was het Joel die de bal via een been van een DESTO speler net langs de verkeerde kant van het doel zag verdwijnen.

  Uit de daarop volgende corner was het paniekerig wegwerken van DESTO waarna nog een corner volgde.
  Daniel was de aangever en Jelle knikte de bal goed naar de grond in de verre hoek, daar werd de bal van de lijn gehaald.

  Joel kon een op een met de keeper maar helaas zijn lobje was te gehaast en miste het doel ruim. Aan alles voelde je, de wedstrijd kantelt in ons voordeel. De duels en 2e bal werd steeds vaker gewonnen en ook verdedigend stond het als een huis.

  Met de rust dus nog steeds 1-0 achter maar alle vertrouwen in een goede afloop.

  Kwart 3 was nog maar koud begonnen of Gideon werd in de 16 neergelegd. Nu wel een penalty.
  Rayan die als een echte aanvoerder zijn verantwoordelijkheid neemt en achter de bal gaat staan. Rayan is koelbloedig en schiet de bal onberispelijk binnen. Lekker 1-1!
  Er is irritatie bij DESTO, was deze tegenstand niet verwacht? Was het onderschatting?

  Geinoord JO15-1 was heer en meester en speelde DESTO bij vlagen van het kastje naar de muur.
  De 1-2 kon ook niet uitblijven en het was Joel die hem maakte met een mooi schot.
  Het enige wat we de ploeg kunnen verwijten is dat de kansen en ruimte niet verder benut werden.

  Dat DESTO geïrriteerd was bleek ook wel uit de aanslag die vervolgens gepleegd werd op Nick. Van achteren met 2 benen en de bal niet in de buurt mocht Nick van geluk spreken dat hij niet ernstig geblesseerd raakte. De scheidsrechter gaf terecht rood. Hierop volgde wat onvriendelijkheden tussen DESTO en Geinoord spelers.
  Blijkbaar had de coach van DESTO er genoeg van en dan met name het gedrag van enkele eigen spelers en dirigeerde, notabene zijn keeper van het veld af. Die mocht alvast gaan douchen. Een veldspeler moest op doel.

  Het vierde kwart was erg rommelig ook omdat een aantal spelers niet op hun eigen plek stond(iedereen kreeg evenveel speeltijd vanavond) en we vergaten de trekker meermaals over te halen. De uistlag had vele malen hoger uit kunnen vallen.

  Zo eindigde we de wedstrijd met een 1-2 overwinning, lekker voor het moraal richting de ontknoping tegen UVV en DVSU a.s. zaterdag en maandag.
  Als laatste ook nog de complimenten aan onze keeper Maarten die vandaag ook weer goed stond te spelen, en de hulp uit de JO15-2 van Sem en Nick, die beide goed gespeeld hebben.

  Vrijdag nog even lekker samen naar NED-ARG in de kantine kijken bij Geinoord en dan knallen op zaterdag tegen UVV.

  Fijne week en tot zaterdag!

  Uw razende reporter.